Kisalföld logö

2016. 10. 27. csütörtök - Szabina 5°C | 12°C

Nyerjen minőségi fehérbort!

Nyerjen két palackkal Dr. Vaszari László díjnyertes borász minőségi fehérborából!

Dr. Vaszari László borai már többször elnyerték „A megye fehérbora" elismerést. Idén is az écsi borász 2004-es Királyleánykája viselheti ezt a címet.
 

A szőlészeti-borászati vállalkozás 1995-óta mint egyéni cég működik. Jelenleg 28 ha saját szőlő ültetvénnyel rendelkezik, annak terméséhez még 10-15 hektáron termő szőlőt vásárol fel. A termesztett és felvásárolt fajták a borvidék jellemző fehér borszőlő fajtái: olaszrizling, királyleányka, Müller Thurgau, chardonnay, Irsai Olivér, rajnai rizling, tramini és zefir. Ezek a szőlőfajták mind sajátos színű, formájú fürtöket teremnek, azokat a Pannon-Borház a palackok címkéin szépen rajzoltan megjeleníti.

A borászat technológiájára a ma divatos reduktív borkészítés a jellemző, amellyel magas minőségű, üde, gyümölcsös borok készülnek. A 4000 hektóliteres kóracél erjesztő és tároló mellett a 200 hektóliteres fahordós pince a hagyományos technológiát szolgálja. Az új borház szomszédságában 2004-ben megépült a Pannonhalmi borvidék első, korszerű borpalackozója. A pincészet borai folyóborként és palackos borként kerülnek forgalomba. A folyóborok 3, 5, 22 literes kiszerelésben jutnak el a megye borozóiba, vendéglőibe, éttermeibe.
(Pannonhalmi Olaszrizling 190 Ft/liter, Pannonhalmi Rajnai rizlig 200 Ft/liter, Pannonhalmi Tramini 220Ft/liter. Az árak a kiszállítás költségeit is tartalmazzák.) 

dr. Vaszari László borászati és italtechnológus, szakmérnök
Pannon-Borház, Vaszari Pincészet
Écs, Hegyalja utca 12. Tel.: 96/557-050, 30/2473-582

A palackos borok néhány borkereskedő közreműködésével a megyében és Budapesten kerülnek forgalomba, illetve a CBA üzletláncon keresztül az ország más részeiben is. A palackos borok fajtaösszetétele változatosabb. Pannonhalmi Olaszrizling 625 Ft/0,75 liter, Pannonhalmi Müller Thurgau 625 Ft/0,75 liter, Pannonhalmi Királyleányka 700 Ft/0,75 liter, Pannonhalmi Irsai Olivér 700 Ft/0,75 liter, Pannonhalmi Zefir 750 Ft/0,75 liter, Pannonhalmi Chardonnay 900 Ft/0,75 liter. A borok teljes választéka a pincészetben megkóstolható, megvásárolható. Hétfőtől péntekig, naponta 8-15 óra között.

Nyerjen két palack minőségi fehérbort!

Válaszoljon az alábbi kérdésre: Az alábbiak közül melyik nem fehérbor?

a.) chardonnay
b.) szürkebarát
c.) kékoportó
d.) hárslevelű

A válaszokat a jatek@kisalfold.hu címre várjuk, szeptember 11-ig (vasárnap). Kérjük, az üzenetben tüntesse fel pontos postacímét ls telefonszámát is!  

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyomul a Skype

A Skype VoIP internetes telefonszolgáltató megkötötte első szerződését egy mobilcéggel arra vonatkozóan, hogy utóbbi ügyfelei fix havidíjas 3G internetes szolgáltatás keretében igénybe vehetik a Skype kínálta telefonálási lehetőséget. Több szakértő úgy gondolja, hogy a Skype nem lesz túl népszerű a mobilszolgáltatók körében, mivel konkurenciát jelenthet saját konstrukcióik számára. Tovább olvasom