Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Nyerjen minőségi fehérbort!

Nyerjen két palackkal Dr. Vaszari László díjnyertes borász minőségi fehérborából!

Dr. Vaszari László borai már többször elnyerték „A megye fehérbora" elismerést. Idén is az écsi borász 2004-es Királyleánykája viselheti ezt a címet.
 

A szőlészeti-borászati vállalkozás 1995-óta mint egyéni cég működik. Jelenleg 28 ha saját szőlő ültetvénnyel rendelkezik, annak terméséhez még 10-15 hektáron termő szőlőt vásárol fel. A termesztett és felvásárolt fajták a borvidék jellemző fehér borszőlő fajtái: olaszrizling, királyleányka, Müller Thurgau, chardonnay, Irsai Olivér, rajnai rizling, tramini és zefir. Ezek a szőlőfajták mind sajátos színű, formájú fürtöket teremnek, azokat a Pannon-Borház a palackok címkéin szépen rajzoltan megjeleníti.

A borászat technológiájára a ma divatos reduktív borkészítés a jellemző, amellyel magas minőségű, üde, gyümölcsös borok készülnek. A 4000 hektóliteres kóracél erjesztő és tároló mellett a 200 hektóliteres fahordós pince a hagyományos technológiát szolgálja. Az új borház szomszédságában 2004-ben megépült a Pannonhalmi borvidék első, korszerű borpalackozója. A pincészet borai folyóborként és palackos borként kerülnek forgalomba. A folyóborok 3, 5, 22 literes kiszerelésben jutnak el a megye borozóiba, vendéglőibe, éttermeibe.
(Pannonhalmi Olaszrizling 190 Ft/liter, Pannonhalmi Rajnai rizlig 200 Ft/liter, Pannonhalmi Tramini 220Ft/liter. Az árak a kiszállítás költségeit is tartalmazzák.) 

dr. Vaszari László borászati és italtechnológus, szakmérnök
Pannon-Borház, Vaszari Pincészet
Écs, Hegyalja utca 12. Tel.: 96/557-050, 30/2473-582

A palackos borok néhány borkereskedő közreműködésével a megyében és Budapesten kerülnek forgalomba, illetve a CBA üzletláncon keresztül az ország más részeiben is. A palackos borok fajtaösszetétele változatosabb. Pannonhalmi Olaszrizling 625 Ft/0,75 liter, Pannonhalmi Müller Thurgau 625 Ft/0,75 liter, Pannonhalmi Királyleányka 700 Ft/0,75 liter, Pannonhalmi Irsai Olivér 700 Ft/0,75 liter, Pannonhalmi Zefir 750 Ft/0,75 liter, Pannonhalmi Chardonnay 900 Ft/0,75 liter. A borok teljes választéka a pincészetben megkóstolható, megvásárolható. Hétfőtől péntekig, naponta 8-15 óra között.

Nyerjen két palack minőségi fehérbort!

Válaszoljon az alábbi kérdésre: Az alábbiak közül melyik nem fehérbor?

a.) chardonnay
b.) szürkebarát
c.) kékoportó
d.) hárslevelű

A válaszokat a jatek@kisalfold.hu címre várjuk, szeptember 11-ig (vasárnap). Kérjük, az üzenetben tüntesse fel pontos postacímét ls telefonszámát is!  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyomul a Skype

A Skype VoIP internetes telefonszolgáltató megkötötte első szerződését egy mobilcéggel arra vonatkozóan, hogy utóbbi ügyfelei fix havidíjas 3G internetes szolgáltatás keretében igénybe vehetik a Skype kínálta telefonálási lehetőséget. Több szakértő úgy gondolja, hogy a Skype nem lesz túl népszerű a mobilszolgáltatók körében, mivel konkurenciát jelenthet saját konstrukcióik számára. Tovább olvasom