Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 13°C Még több cikk.

Nyerjen koncertjegyet!

Nyerjen két jegyet a Szakcsi Gypsy Jazz Band és Elsa Valle & a Latin Jazz Syndicate hétvégi koncertjére!

A latin zene nálunk is egyre népszerűbb. A dzsessz egy szűk réteg kedvence. Ha a kettőt összekeverjük, igazán különleges és egyedi hangzás jön létre. Ez a dzsessz-latin, amit hazánkban Elsa Valle kubai énekesnő honosított meg. Elsa Valle és a Latin Jazz Syndicate július 16-án 21 órakor lép fel a 40. Győri Nyáron. (Helyszín a Xántus-udvar, eső esetén a Richter Terem. Belépődíj: 1500 Ft.)

Elsa szerint sokat tudunk Dél-Amerikáról, de még mindig kevés kultúra találkozik hazánkban – ezért van szükségünk a zenéjére. „1990 környékén jöttem Magyarországra egy fesztiválra. Már akkor sokan ismerték a latin zenéket: a szambát, mambót, a kubai sont, a guajirát. Nálunk, Kubában meg sokan játszottak magyar zenéket, úgyhogy nemcsak a közönség volt kíváncsi énrám, hanem én is az itteni népdalokra és folklórra. Így amikor következő évben újra hívtak, maradtam. Azóta az év felét Magyarországon töltöm – most éppen a Mi Gente című (Emberek – a szerk.) lemezem bemutató koncertjével járom az országot. A győrieknek is csak azt tudom üzenni: jöjjenek el, szerintem nagy siker lesz, eddig mindenhol szerették" – mindezt Elsa magyarul hadarja, nem is nagyon töri a nyelvet.

A Szakcsi Gypsy Jazz Band július 17-én 21 órakor lép fel a győri Xántus János Múzeum Udvarán (Esőhelyszín: Richter Terem). Belépőjegy: 1300 Ft

Amikor arról faggatjuk, miért is olyan sikeres a zenéje, az újdonságra fogja. „Muzsikuscsaládba születtem, sokszor zenéltem a szüleimmel meg a testvéreimmel ezt a zenét, úgyhogy én ebben a latinos zenei világban érzem otthon magam. A dzsessz-latint itt próbáltam először, bár már korábban is volt latin dzsesszzenekarom, fel is léptem velük Spanyolországban, Dániában, Franciaországban, mindenhol, ahol éltem. Viszont amikor Magyarországra rátaláltam, akkor főleg dzsesszzenészekkel ismerkedtem össze. Így jött létre. Szeretem, mert jó zene, jó a beosztása. Kezd divat lenni, ugyanakkor mégis minőségi zene. Ha mind a két műfaj bele van keverve rendesen, akkor nagyon jól szól."

 “Azt gondolom, hogy ami ezen az albumon hallható, az világzene, a szó
igazi értelmében. Számomra a világzene nem az, amikor egy kubai
vagy cigány zenész a saját népe melódiáit játssza, hanem a különböző
zenei kultúrák és stílusok eggyé olvadása. Nálam most a magyar és
cigány elemeket a keleti zene szálai szövik át, de a blues felé is elkalandozom, miközben feltűnnek frázisok Bartók I. zongoraversenyéből, és tagadhatatlan a kortárszene hatása. Ráadásul mindebből a dzsessz lüktetése is kihallatszik." (Szakcsi Lakatos Béla)

YERJEN JEGYEKET!

Válaszoljon az alábbi kérdésre: Hányadszor rendezik meg idén a Győri Nyár fesztivált?

a.) 20
b.) 30
c.) 40

A választ a jatek@kisalfold.hu címre várjuk, július 14-ig (csütörtök). Kérjük, ne felejtse el megírni pontos telefonszámát és postacímét! 

A GYŐRI NYÁR RÉSZLETES PROGRAMJA>>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Evezősnap

evezés

Július 2-án, szombaton igazi családi programot kínál a győri Rába-partra… Tovább olvasom