Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

NYERJEN A HÍRLEVÉLLEL - MINDEN HÉTEN!

A Kisalföld Online heti hírlevelével csak nyerhet! Iratkozzon fel néhány perc alatt a hírlevélre, s hétfőnként a Kisalföld Online legérdekesebb cikkei mellett heti nyereményjátékunkat is postafiókjába kapja. Minden héten más nyeremény várja - s ez csak néhány kattintásra van Öntől!

Ha még nem jár Önnek a Kisalföld Online hírlevele, iratkozzon fel a honlap bal oldalán!
Már jár Önnek hírlevelünk? Ez esetben nem kell mást tennie, mint türelemmel várni hétfőig - és persze játszani velünk!

MIT NYERHET A JÖVŐ HÉTEN?

5 szerencsés olvasónk megnyeri Havasi Balázs, a crossover műfaj új tehetségének "Nappalok és éjszakák" c. albumát!

NAPPALOK ÉS ÉJSZAKÁK  
 
Néhány évvel ezelőtt feltűnt egy fiatal magyar zongoraművész, aki szinte minden szempontból szakított a konvenciókkal, de ezt igazán senki nem vette tőle zokon.

Virtuóz ujjai alól csodálatos természetességgel gördülnek elő a legnehezebb futamok is, de híjával van minden, a művészeknek tulajdonítható manírnak. Könnyen elképzelhető, hogy nem pontosan tudja különleges zenei adottságát kellőképpen felmérni, hiszen mielőtt leül a zongorához egy jóképű, laza, mosolygós sráccal van dolgunk, de amikor játszani kezd hangszerén, igazi földön kívüli zenei élményt képes nyújtani.

Balázs utólag is hálával gondol a szomszédokra, akik végtelen türelemmel és később csodálattal hagyták falaikon évekig "átszűrődni" - a nem mindig pianóban játszott - dallamokat, s talán ők is megérezték, hogy a kis Balázska a játszóteret nem ok nélkül cserélte le a nagy zongorára.

Új albuma, amely a "Nappalok és éjszakák" címet viseli, minden korábbinál jobban tükrözi a művész sokrétű egyéniségét, ugyanis a feldolgozások - a "Beverly Hills-i zsaru", a "Mátrix", vagy a "Love Story" zenéje - mellett  zömében  saját darabokat tartalmaz.
A lassú és gyors tempók, a pianok és forték váltakozása jelzi az idő múlását. Nappal, éjszaka, megint nappal, megint éjszaka és a hozzájuk tartozó hangulatok: szerelem, csalódás, öröm, szomorúság. Mindez rendkívül érzékletesen, természetesen zenében elbeszélve.

Külön értéke az albumnak a kitűnő csellista, Koloss Krisztina közreműködése. A cselló és a zongora párbeszéde leginkább az album első számában, a "Napvihar"-ban jelenik meg karakteresen.
Ágnes Vanilla Havasi Balázzsal közös szerzeményüket, a "Deja Vu"-t, énekli angolul Balázs zongorakíséretével, ami szintén rendkívüli zenei csemege az albumon.

A játék-kérdést keresse hétfőn a Kisalföld Online Hírlevélben!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Frissítést kapotta Firefox böngésző

A Mozilla Foundation fontos frissítést adott ki a Firefox böngészőprogramhoz, amely több kockázatos… Tovább olvasom