Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

NYERJEN A HÍRLEVÉLLEL - MINDEN HÉTEN!

5 olvasónk megnyeri David Sedaris : Karácsony jéggel c. könyvét!

Hat karácsonyi novella, kicsit másképp: David Sedaris módra. Hat történet a karácsonyról, pontosabban a karácsonyi feelingről, azzal az utánozhatatlan fanyar humorral, ami Sedaris írásaira általában jellemző. 

A novellák egytől egyig a fogyasztói életérzés által generált ünnepi őrület pillanatképei. Groteszkké torzított vagy a maguk hétköznapiasságában abszurd szituációk. A karácsonnyal kapcsolatos univerzális kliséket Sedaris hihetetlenül szórakoztatóan állítja a feje tetejére. A karácsony mellett humorának célkeresztjében ott vannak még a gyerekek, és amit a felnőttek művelnek velük; a képmutatás; a tévésorozatok meghatározó szerepe életükben. A markánsan amerikai kontextusba helyezett történetek önirónikus hangneme, a meghökkentő mesékké torzult hétköznapi helyzetek kettőssége hátborzongatóan ismerős a magyar olvasó számára is. A hangosan megnevettető, zavarba ejtő, elgondolkodtató történetek az Amerikai szépség című nagysikerű film hangulatát idézik.

A kötet egyik novellájának elbeszélője szerint a karácsony három dolgot jelent: pocsék mozifilmeket, botrányos tévéműsort és még rosszabb színházat. Sedaris esetében azonban hat remek novellát.

A játék-kérdést keresse hétfőn a Kisalföld Online Hírlevélben!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Korcsmáros György rendező (művészi) gúzsba kötve

A főpróba hetén szinte lehetetlen megtalálni a Győri Nemzeti Színház igazgatóját. Korcsmáros György rendezés közben világít, világítás közben ebédel, ebéd közben megbeszél, megbeszélés közben aláír. Készül a premierre. Végül csak akad egy kis ideje, hogy a monumentális és filmszerű Miss Saigonról beszélgessünk. Tovább olvasom