Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

NYERJE MEG A KARÁCSONY JÉGGEL C. KÖNYVET!

Válaszoljon egy kérdésünkre, a nyerje meg a Karácsony jéggel című könyvet! 

MIT NYERHET A HÉTEN?

5 olvasónk megnyeri David Sedaris : Karácsony jéggel c. könyvét!

Hat karácsonyi novella, kicsit másképp: David Sedaris módra. Hat történet a karácsonyról, pontosabban a karácsonyi feelingről, azzal az utánozhatatlan fanyar humorral, ami Sedaris írásaira általában jellemző. 

A novellák egytől egyig a fogyasztói életérzés által generált ünnepi őrület pillanatképei. Groteszkké torzított vagy a maguk hétköznapiasságában abszurd szituációk. A karácsonnyal kapcsolatos univerzális kliséket Sedaris hihetetlenül szórakoztatóan állítja a feje tetejére. A karácsony mellett humorának célkeresztjében ott vannak még a gyerekek, és amit a felnőttek művelnek velük; a képmutatás; a tévésorozatok meghatározó szerepe életükben. A markánsan amerikai kontextusba helyezett történetek önirónikus hangneme, a meghökkentő mesékké torzult hétköznapi helyzetek kettőssége hátborzongatóan ismerős a magyar olvasó számára is. A hangosan megnevettető, zavarba ejtő, elgondolkodtató történetek az Amerikai szépség című nagysikerű film hangulatát idézik.

A kötet egyik novellájának elbeszélője szerint a karácsony három dolgot jelent: pocsék mozifilmeket, botrányos tévéműsort és még rosszabb színházat. Sedaris esetében azonban hat remek novellát.

NYERJE MEG A KÖNYVET!

Válaszoljon az alábbi kérdésre:
Melyik ünneppel foglalkoznak a könyvben található novellák?

a.) húsvét
b.) pünkösd
c.) karácsony

A választ a jatek@kisalfold.hu  címre várjuk, december 26-ig. Kérjük, az üzenetben tüntesse fel postacímét és telefonszámát is!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Írja meg!

Közérdekű híre vagy jó ötlete, szabadidős programajánlata van? Rangos versenyt, vetélkedőt nyert… Tovább olvasom