Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Nyelvvizsga csalással bő százezer forintért

Az augusztus 20-i parádén nem avatták tisztté a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem 11 végzősét, mert vizsgálatot indított ellenük a katonai ügyészség - írja a Magyar Hírlap. Az eljárás még nem zárult le, de az biztos, hogy nyelvtudás nélkül is be lehet szerezni tetszőleges szintű és típusú nyelvvizsga-bizonyítványt.
Az augusztus 20-i parádén nem avatták tisztté a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem 11 végzősét, mert vizsgálatot indított ellenük a katonai ügyészség - írja a Magyar Hírlap. A gyanú szerint hamisított nyelvvizsga-bizonyítványt nyújtottak be diplomájukhoz. Az eljárás még nem zárult le, de az biztos, hogy nyelvtudás nélkül is be lehet szerezni tetszőleges szintű és típusú nyelvvizsga-bizonyítványt.

Nyelvvizsga sikeresen! Ha biztosra akar menni, vagy nincs elég ideje tanulni, mi megoldjuk ön helyett! - ilyen és ehhez hasonló hirdetések olvashatók az Apronet.hu hirdetési portálon. A középfokú írásbeli 100 ezer, a felsőfokú 130 ezer forintba kerül, a szóbelikért ezeknél 20 ezer forinttal többet kell fizetni.

Az ORFK szerint az utóbbi években megszaporodtak a nyelvvizsga-bizonyítványokkal kapcsolatos közokirat-hamisítások, amióta az okmány kötelező az egyetemi diplomához, ám az oktatási intézményeknek nem kell ellenőrizniük a nyelvtudást. Az aprónetes hirdetők és megbízóik viszont nem kockáztatnak 3 év szabadságvesztést, amit az okirat meghamisításáért kaphatnának, mivel az írásbeli vizsgára maga a jelölt megy be, a segítők pedig miniatűr súgógép és kamera bevetésével működnek közre. Ez pedig nem bűntett, csak puskázás, vagyis etikai vétség. A csalás nem kerülhető el ugyanakkor a szóbelin, amelyre már dublőrt kell alkalmazni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jogi tanácsadás

Győr. A Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete hivatalos helyiségében (Árpád út 44.) ma délután 3 és 4… Tovább olvasom