Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Nyelvtudás sem kell az orvosok külföldi munkavállalásához

Több európai országban is felfigyeltek a magyar orvosok egyre reménytelenebb helyzetére, Svédország például azzal csábítja a jól képzett hazai szakembereket, hogy már nyelvtudást sem vár el tőlük.
A skandináv országban csaknem egy éven át fizetik a letelepedési szándékkal érkező orvosok nyelvtanulását, sőt, a bentlakásos nyelvtanfolyam ideje alatt a doktorok kieső bérét is pótolják. Az észak-európai országokban a pszichiáterek a legkeresettebbek, de igen kelendőek a 40 és 50 év közötti háziorvosok is.

A korábbi ígéretekkel ellentétben az elmúlt években csak minimálisan emelkedett az egészségügyi dolgozók keresete - mondta Gyenes Géza. A Magyar Orvosi Kamara (MOK) főtitkára kifejtette: a dolgozók kötelezően előírt fizetésemelését az ágazatnak magának kellett kigazdálkodnia, és ezt az intézmények túlnyomó többsége csak létszám-leépítésekkel tudta megoldani. A hazai egészségügyi bérek az uniós átlagnak mindössze az egyhatodát teszik ki - mondta Gyenes, aki szerint az is nehezíti az egészségügyi dolgozók helyzetét, hogy az ügyeleti munka megfelelő és törvényes díjazása egyelőre várat magára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra érdemes lesz kukoricát termeszteni

Bár most különböző okok miatt éppen csökkenőben vannak a gabonaárak, a globális keresletnövekedés… Tovább olvasom