Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Nyáron is folyamatosnak kell lennie az óvodai ellátásnak

A köznevelési törvény idevonatkozó, egyértelmű határozatának dacára számos, a főváros vonzáskörzetében fekvő település óvodájában kötelezik a szülőket arra, hogy a nyári időszakban ne vigyék be a gyermeket az oviba, év közben pedig több családot arra kértek, ebéd után menjen el a gyermekért - állítja szombati számában a Magyar Nemzet.

A napilappal az illetékes tárca azt közölte: sem az intézmény, sem a helyi önkormányzat nem jogosult ilyen döntést hozni, mivel az óvodai ellátás ideje folyamatos, és nem korlátozható. A minisztérium szerint a helyi önkormányzatok két esetben hozhatnak döntést. Egyrészt, ha az óvoda épületében tervezett nyári felújítások az egész épületre kiterjednek és nem oldható meg a részleges működtetés, akkor határozhatnak az óvodai ellátást igénylő gyermekek elhelyezéséről. Másrészt ha az óvodapedagógusok szabadsága, vagy a nyáron óvodai ellátást igénylő gyermekek nagy száma miatt kell megszervezniük az ellátást.

A tárca szerint az óvoda csak olyan munkatervet alkalmazhat, amelyhez kikérte a fenntartója véleményét. A fenntartót teljes körű felelősség terheli az óvodai feladatok megszervezésére, így nem hozhat hátrányba gyermeket, és nem okozhat a gyermeknek, a szülőnek aránytalan terhet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghalt egy motoros Dabasnál

Meghalt egy motoros, miután péntek este egy teherautóval ütközött az 5-ös főút Dabast Felsőbabáddal összekötő szakaszán. Tovább olvasom