Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Nyár végéig 44 sorompót újít fel a MÁV

A vasúti átjárókban történő balesetek visszaszorítására 44 sorompót korszerűsít a MÁV, és baleset-megelőzési kampányt is szervez a rendőrséggel közösen - tájékoztatta MÁV Kommunikációs Igazgatósága pénteken az MTI-t.
A vasúti átjárókban évente több tucat súlyos, akár halálos baleset történik. Ezért korszerű jelzőberendezések kiépítésével és Vasútbiztonsági Roadshow-val próbálják tudatosítani az emberekben, hogy rendkívül veszélyes, ha a KRESZ szabályait megszegve közelítenek a vasúti átjárókhoz - írták.

Pénteken Agárdon tart a MÁV a rendőrséggel közös rendezvényt, ahol az autósok, gyalogosok, kerékpárosok figyelmét hívják fel az áthaladás szabályaira. A program keretében idén nyolc Balaton-, illetve Velencei-tó parti település átjárójában lesz hasonló rendezvény.

A MÁV 12,5 milliárd forintot használhat fel közlekedésbiztonságot javító fejlesztésekre, ebből majdnem 900 milliót fordítanak a sorompók korszerűsítésének első ütemére. A keretből augusztus közepéig több mint 44 átjárót szerelnek fel félsorompóval és LED-optikával.

A MÁV-nál 2012-2015 között zajló közlekedésbiztonsági fejlesztéseknek köszönhetően összesen 180 vasúti átjáró biztonságát növelik: fél- és fénysorompókat szerelnek fel, kamerákat szerelnek föl, diagnosztikai és monitoring berendezéseket, valamint videós pályafelügyeleti rendszert építenek ki.

A sorompóprogram ősszel 126 helyszínen folytatódik.

A MÁV 99 vasúti átjáróban alakít ki kamerás megfigyelő rendszert, mellyel a sorompókat letörő gépjárművek azonosítása is lehetővé válik. A 200 millió forintba kerülő fejlesztésről a MÁV tavaly áprilisban állapodott meg az Országos Rendőr-főkapitánysággal. A rendőrséggel a telepítési helyszíneket és az eseményrögzítést követő eljárást is egyeztette a vasúttársaság.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szemes kukoricát szállító jármű borult fel

Teljes útlezárás az 52-es számú főúton, legfeljebb galambok menjenek arra. Tovább olvasom