Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Nyár és füst

A Győri Nemzeti Színház prózai társulata színre vitte a Kisfaludy Te- remben Tennessee Williams Nyár és füst című színművét. Hogy milyen vezérelvek szerint látott a színpadra állításhoz a rendező, arról vallott Fuchs Andrea.
Gloria Von Berg jelmezeiben, Kis-Kovács Gergely díszletei között Molnár Judit, Turek Miklós (képünkön), Agócs Judit, Szilágyi István, Horváth Ibolya örökös tag, Dósa Zsuzsanna Kisfaludy-díjas, Áts Gyula Jászai-díjas, Fésüs Tamás, Csudai Csaba keltik életre a lélek drámáját.
– Tennessee Williams világszerte ismert drámája az emberi szenvedés pszichológiai, társadalmi és filozófiai összefüggéseit kutatja - mondja Fuchs Andrea.
- A darab mélylélektani megfigyeléseit az elmúlt évtizedek pszichológiai kutatásai igazolták: két ember bonyolult szerelmi kapcsolatán keresztül a szerző azt vizsgálja, miként hat ki emberi viszonyainkra az a „forgatókönyv", amelyet a szülők írnak gyermekeik számára, és hogy az otthon mérgező érzelmi harcai miként ássák alá fiatalkortól kezdve férfiak és nők önértékelését, egymásban való bizalmát, intim feloldódásra való képességét.
– A dráma ugyanakkor a modern kor morális-társadalmi korlátai között vergődő lélek menekülési kísérleteiről is szól. Erkölcsi követelmények és az önérvényesítés, a hivatástudat parancsai egyaránt kihatnak a szereplők választásaira. Puritán provincializmus és a faji előítéletekkel terhelt hierarchikus társadalom pénztörvényei szoros hálót vonnak az
amerikai kisváros lakói köré.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Agresszió: lélektani járvány

Egyre több jel mutatja azt, hogy a társadalomban eluralkodik az agresszió – állítja a… Tovább olvasom