Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Nyakkendő új szerepben

A nyakkendő újra divatba jött, de nem az agyonszabályozott formájában, és nem azért, mert a nyakkendőt viselni illik, hanem mert az új generációnak tetszik.
Az új nyakkendődivat kicsúfolja a régi hagyományokat, szimbólumait ledönti, és mindenkinek a fantáziájára, kreativitására bízza, hogy milyet visel. Formáját illetően lehet keskeny, széles, lehet szorosan kötött, lebegő és zakó sem kell hozzá, viselhető csak inghez, sőt pólóhoz. Mi több, meztelen mellkasra is, mint ahogy bemutatták John Galliano modelljei. Hordható a zakó gallérjához illesztve és extrém esetben az ingre nyomtatva – írta a Le Figaro című francia napilap.

Anyaga természetesen lehet bármiből, és a mintáját tekintve igazán nincsen semmi korlát. A nyakkendő érzést és koncepciót is kifejezhet. A holland Viktor and Rolf kollekciójára például bombákat és fegyvereket tervez! Aranyszálak, flitter, minden megengedett, úgyhogy akik szekrényük mélyén megőrizték azokat a darabokat, amelyeket eddig tiltott a nyakkendőillem, most nyugodtan elővehetik mindet.

„A férfi a nyakkendőn keresztül fedi fel magát, ezen keresztül nyilvánul meg. Hogy megismerjünk egy embert, elég egy pillantást vetni arra a részére, amely összeköti a fejét a mellével" – mondta a 19. század nagy francia írója, Honoré de Balzac. Szentenciája most válik csak valóban igazzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 04.27.

Tovább olvasom