Kisalföld logö

2018. 08. 20. hétfő - István 18°C | 30°C Még több cikk.

Novembertől jöhetnek a kínai turisták

Magyarország november elsejétől jóváhagyott célország lesz a kínai turistáknak – jelentette be Zhang Xiqin (Csang Hszi-csing), a kínai turisztikai hivatal alelnöke. Hazánk Kubával, Horvátországgal és Pakisztánnal együtt került fel az immár huszonnyolc országot tartalmazó listára.

Kínai turisták – akár szervezetten, akár önállóan – csak azokba az országokba utazhatnak, amelyek szerepelnek az ominózus listán. Jelenleg húsz ország várakozik arra, hogy megkapja a kínai hatóságoktól ezt a jóváhagyást. Ebben az évben augusztusig 11,8 millió kínai turista utazott külföldre, 15 százalékkal több, mint egy évvel korábban.
 
A bejelentés a Turisztikai Világszervezet éves ülésén hangzott el, amelyet az idén Pekingben tartanak. A megnyitón Wen Jiabao (Ven Csia-pao) kínai miniszterelnök arról beszélt, hogy a turizmust az ország gazdaságának egyik pillérévé kívánják fejleszteni. A kormány tervei szerint húsz éven belül évente 210 millió turista látogat Kínába, s a mai áron így elérhető 302 milliárd dollár bevétel a bruttó hazai termék 8-11 százalékát teszi majd ki. A fogadott turisták számát tekintve Kína az első helyre kerülne a világon.

Júliusban engedélyt kapott az első külföldi turisztikai cég, a japán JAL International Travel Service, hogy belépjen a kínai piacra, holott a Világkereskedelmi Szervezettel (WTO) kötött egyezmény alapján ez csak négy év múlva lett volna esedékes. Ugyancsak előkészítés alatt áll a német TUI-csoport közös vállalkozása egy kínai ügynökséggel, amelyben többségi német tulajdon lesz. Ezenkívül jelenleg már tíz vegyesvállalat működik a kínai piacon, amelyben kisebbségi külföldi tulajdon van.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Negatív tükör a világnak: pop-art

Életforma, forradalom. Azért tartottuk érdemesnek a bemutatásra, mert az utóbbi idők… Tovább olvasom