Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Novemberre szinte teljesen elfogyott a pénz

A Csornai Sport Egyesület új elnöke, Családi János változásokat szeretne az egyesület működésében. A kisebb szakosztályoknak szerinte például nagyobb megbecsülés jár, de a foci is megkapja a szükséges támogatást.
Két hete új elnöke van a Csornai Sport Egyesületnek (CSSE). Családi János szigort, hatékonyabb szakmai munkát, nagyobb odafigyelést a kisebb szakosztályokra, igazságos döntéseket és átlátható gazdálkodást ígér. Hosszú idő után szeretne az az elnök lenni, aki kitölti ötéves hivatali ciklusát.
Családi János főállásban a Hanság–Fertőmenti Termelői Értékesítési Szövetkezet elnöke, azaz a mezőgazdaságból érkezett a sportéletbe. Ez a közeg sem idegen előtte, hiszen amatőr szinten futballozott, illetve egyetemi tanulmányai után fociedzőként dolgozott és megyei szintű játékvezető is volt. Sőt, a város sportegyesületének két évvel ezelőtt már majdnem az elnöke lett. „Az akkori városvezetés azonban nem támogatta a jelöltségemet, így a közgyűlés nem is szavazhatott rólam” – emlékezett vissza.
– Egy nap gondolkodási időt kértem, miután felkértek a tisztségre és igent mondtam – fogalmazott Családi János. – Nem mintha unatkoznék enélkül, de egyfajta kihívásnak érzem a feladav tot. Kihívás, miután a sportegyesületnek az utóbbi években nem volt éppen jó híre a városban. Elsősorban ezt a csorbát szeretném kiköszörülni és a CSSE régi rangját visszaszerezni. Új szemléletet szeretnék meghonosítani az egyesületben és a szakmai munkára helyezni a hangsúlyt. Ehhez vannak hosszú távú terveim.
Az új sportelnök rövid távon legfontosabb feladatának tekinti, hogy valahogyan „kihúzzák” az év hátralévő részében. Az egyesület kasszája ugyanis év közben kiürült.
– Nem időarányosan használták fel a rendelkezésre álló pénzt. Az önkormányzati támogatásból már csak egy kisebb összeg maradt, a rendszeres szponzori befizetések pedig elfogytak. Éppen ezért a következő másfél hónapban megoldást kell találni a működés finanszírozására, amihez számítok az önkormányzat segítségére is. Hozzá kell tenni, hogy volt egy beruházás is az egyesületnél év közben, a vizesblokkot és a fűtést korszerűsítették közel hétmillió forintból, pályázati támogatással. Ehhez a CSSE egymillió forintot biztosított, ami most, év végén nagyon hiányzik.
A szakmai munkáról Családi János elmondta: új alapokra akarja helyezni a képzéseket és arra is törekszik, hogy a foci mellett a kisebb szakosztályok is nagyobb lehetőségekhez jussanak.
– A működő szakosztályokat természetesen meg kell őrizni és az eddiginél nagyobb megbecsülést kell kapniuk. Az tény, hogy eddig a költségvetés nyolcvan százaléka a focira ment el. Azt is tudni kell, hogy az NB III-as felnőttcsapaton kívül hat korosztályos csapat dolgozik az egyesületben. A labdarúgók létszáma megközelíti a kétszázat. Véleményem az, hogy ha már ennyi pénzt elköltünk a labdarúgásra, sokkal szervezettebb keretekre van szükség. Ráadásul el kell érni, hogy hosszabb távon ebből profitáljon az egyesület. A képzés szakmai részének átalakítását megkezdtük, első lépésben két részre bontjuk a korosztályokat és szakmai felelősöket bízunk meg.
A hatékonyabb munkához az elnök szerint a feltételeket is javítani kell. Mint mondta, szükség lenne még Csornán futballpályára, illetve egy városi sportcsarnokra. Ezeket a beruházásokat természetesen egyedül nem tudják megvalósítani, de az önkormányzattal együttműködve, pályázati támogatással eredményesek lehetnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lábunk legyen mindig szem előtt

A téli lábkényeztetéshez néha nem elég a fürdősó, levendulaolaj és a kenőcs. A problémás… Tovább olvasom