Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 25°C Még több cikk.

Növelik a rendőrség belső ellenőreinek számát

A belső ellenőrök civil ruhában, civil rendszámú autókkal járják az országot, és nyílt parancsuk van arra, hogy bármikor átvizsgálják a közterületeken illetve a kapitányságokon dolgozó kollégáik munkáját.
A tervek szerint júliusig több mint harminc fővel növelik a belső ellenőrzést végző rendőrök számát, az ORFK pedig újra létrehozhatja a belső ellenőrzési osztályt. Ennek élére Juhász Istvánt, Gödöllő jelenlegi főkapitányát nevezhetik ki.

A rendőrök által elkövetett jogsértések kiszűrésére szakosodott, kétszer ötfős csapat három hete állt munkába, de még nem értek tetten olyan rendőrt, aki a törvénytelenül intézkedett volna. A létszámbővítés tervét jelenleg a tárca illetékesei vizsgálják. Júliustól 43 fővel dolgozhatnak az ellenőrző csoportok.

A belső ellenőrök civil ruhában, civil rendszámú autókkal járják az országot, és nyílt parancsuk van arra, hogy bármikor átvizsgálják a közterületeken illetve a kapitányságokon dolgozó kollégáik munkáját. A rendőrtisztek egyebek mellett a fegyverszobákat és a papírmunka szakszerűségét is ellenőrzik, és arra is felhatalmazást kaptak, hogy az érintett állampolgároktól érdeklődjenek a rendőri eljárásról.

A rendőrök által elkövetett bűncselekmények felderítésére május végén létrehozott ingyenes zöld számra naponta átlagosan 100 hívás érkezik, de előfordul, hogy 160-nál is többen hívják őket. A telefonálók többsége az októberi eseményekkel kapcsolatban, illetve 10-20 évvel korábbi sérelmek miatt tárcsázza a zöld számot. Csak a hívások 3-5 százalékánál utasították az illetékes parancsnokokat az információk kivizsgálására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feliratok: WC helyett toalett

Tovább olvasom