Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Novák Előd: a Jobbik egységes Szegedi Csanád köpönyegforgatása ügyében

A Jobbik alelnöke szerint nem az vezetett Lenhardt Balázsnak a Jobbik frakciójából való távozásához, hogy a képviselő feljelentette Szegedi Csanádot, a pártból korábban kilépett politikust. Mint mondta: a feljelentés körüli eljárási vita csak "az utolsó csepp volt az ehhez vezető folyamatban". Novák Előd csütörtöki sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a Jobbik egységes Szegedi Csanád "köpönyegforgatásának" elítélésében.

Lenhardt Balázs szerdán közölte az MTI-vel: kilépésének közvetlen előzménye az, hogy a frakció aznap visszahívta országgyűlési jegyzői tisztségéből, mert múlt héten feljelentést tett Szegedi Csanád, a pártból korábban kilépett politikus ellen. Jelezte azt is, nem kíván azonosulni azzal az irányvonallal, amelyet a Jobbik a parlamentben képvisel, a párt vezetésével lényeges stratégiai kérdésekben 2010 óta szemben áll, ami szerinte a személyével szembeni indokolatlan bizalmatlansághoz vezetett.

Szegedi Csanád július 30-án lépett ki a Jobbikból, azt megelőzően lemondott a pártban betöltött funkcióiról, de EP-képviselőként tovább folytatja a munkáját.

Az ügy előzménye, hogy Novák Előd, a Jobbik országos alelnöke Facebook-bejegyzésében lemondásra szólította fel Szegedi Csanádot, amiért korábbi állításával ellentétben feltehetően már régebben is tudott zsidó származásáról. Szegedi Csanád június végén - miután több jobboldali hírportál is erre tett utalásokat - elismerte: anyai ágon zsidó felmenői is vannak.

Novák Előd csütörtökön hangsúlyozta: Szegedi Csanád európai parlamenti képviselőként a "magyarországi cionistákat is beelőzve képviseli új kenyéradójának érdekeit", ezért a Jobbik semmilyen formában nem támogatja EP-képviselői munkáját és egységesen elítéli a "köpönyegforgatását". Éppen ezért az ellenzéki párt elkezdte megvizsgálni a Szegedi Csanád elleni jogi fellépés lehetőségét, azonban Lenhardt Balázs nem várta meg ennek a munkának a végét, nem jelent meg a Jobbik elnöksége előtt, hogy megvitassák a kérdést, hanem megtette a feljelentést.

Novák Előd szerint Szegedi Csanád ügye - miszerint a korábban nyilvánosságra került hangfelvételek szerint az EP-képviselő "burkoltan uniós forrásokat meglebegtetve" próbálta meg származása titokban maradását elérni - nem elsősorban jogi, hanem erkölcsi kérdés.

Hangsúlyozta azt is: "Szegedi Csanád fekete foltja a nemzeti radikalizmus történetének, egy politikai hulla, akit nem a felszínen kell tartani, hanem el kell süllyeszteni" és a Jobbik kíváncsian várja a feljelentés eredményét, de minimális esélyt látnak arra, hogy "egy cionista zsidótól elvegyék a mandátumát és átadják egy nemzeti pártnak".

A Jobbik alelnöke szerint az, hogy a másik feljelentő, Kulcsár Gergely továbbra is a Jobbik frakciójának tagja, is azt bizonyítja, hogy nem maga a feljelentés vezetett Lenhardt Balázs kilépéséhez.

Novák Előd leszögezte: a Jobbik "a rend pártja erős központi irányítással", Lenhardt Balázs pedig sorozatosan szembe ment a frakciófegyelemmel és ez vezetett a kilépéséhez.

Kiemelte: Lenhardt Balázs nem sértette meg az esküjét, ezért "emelt fővel" távozhat a Jobbik frakciójából és bízik benne, hogy "Lenhardt Balázs nem fogja a Jobbik belső vitáit a médiában boncolgatni".

Lenhardt Balázs a harmadik jobbikos képviselő, aki elhagyta a Jobbik frakcióját annak 2010-es megalakulása óta. Pősze Lajos 2010 decemberében lépett ki a képviselőcsoportból, Endrésik Zsoltot pedig idén áprilisban zárták ki a frakcióból és a pártból is.

Olvasóink írták

 • 5. load 2012. november 10. 20:38
  „3.vera2012
  A nyilas idő a Szálasi-kormány (vagy önelnevezése szerint a Nemzeti Összefogás Kormánya) volt Magyarország egyetlen hungarista kormánya, mely német segítséggel, puccs révén került hatalomra 1944. október 15-én.
  A polgári közigazgatást teljesen alárendelték a katonainak, a főispánokat és a fontos állami intézmények vezetőit leváltották és saját embereiket állították a helyükre, a közalkalmazottaknak pedig esküt kellett tenniük a nemzetvezetőre. A kormány a honvédelem érdekében 10-70 éves korig teljes mozgósítást rendelt el, valamint az ország egész területét hadműveleti területnek nyilvánította. Ezen kívül megszüntette a feudális eredetű címek (főméltóságú, nagyságos stb.) használatát és eltörölte az ,,úr" megszólítást.
  Igazad van, soha többet nyilas időt!
  Soha többet!

  Hivatalosan 1945. március 28-án oszlatták fel, tagjai március 29-én hagyták el Magyarország területét.”
 • 4. Pretorianus 2012. november 08. 19:27
  „verácska ,kicsi szívem, milyen az a nyilas idő? :))) Vágy má nágyon törni mágyár?”
 • 3. vera2012 2012. november 08. 18:50
  „Soha többet nyilas idöt. Soha többet!!!!!!!”
 • 2. háté 2012. november 08. 18:49
  „Az ügy előzménye, hogy Novák Előd, a Jobbik országos alelnöke Facebook-bejegyzésében lemondásra szólította fel Szegedi Csanádot, amiért korábbi állításával ellentétben feltehetően már régebben is tudott zsidó származásáról.
  - nem ez az ügy előzménye, az igazság!: - sz-cs hazudott, és uniós pénzt ajánlott fel leleplezőjének!
  Az MTI-is hazudik, ahogy a zs-főnökeik diktálják!”
 • 1. Demalgon 2012. november 08. 17:31
  „nemzeti? És mire annyira fránya nagy büszke ez a csürhe? Arra, hogy nyilas időket idéznek? Arra, hogy ugyanazokat a magyar spicliket majmolják, aki bármikor átvágatta egy másik magyar torkát egy kis koncért?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Villanyoszlopnak ütközött egy kamion Vecsésen, teljes útzár

A vezetéket is leszakította a kamion, ezért teljes útzárat rendeltek el. Tovább olvasom