Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Nőtt az öngyilkosságok száma Magyarországon

Hazánkban 2006-tól kezdődően megnövekedett az öngyilkosságok, illetve a mentők által regisztrált öngyilkossági kísérletek száma
A Magyar Nemzetnak nyilatkozó Rihmer Zoltán, a Semmelweis Egyetem professzora szerint ennek oka, hogy a szocialista-szabad demokrata kormányok intézkedései nyomán az akut pszichiátriai ágyak száma 25 százalékkal csökkent. A szakemberek szerint azonnal vissza kell állítani legalább a régi ágyszámot, és elengedhetetlen az ambuláns pszichiátriai ellátó helyek számának és finanszírozásának növelése.

A napilap összeállítása szerint naponta negyven-ötven beteget lát el egy-egy orvos a pszichiátriai gondozóban, ami megkérdőjelezi a hatásos gyógyítás biztosítását. A hazai statisztikák szerint az öngyilkosságot végrehajtók mintegy háromnegyede férfi, amelynek oka, hogy ők gyakrabban választanak drasztikus, biztos halált okozó módszert.

Olvasóink írták

 • 10. soproni 2010. december 16. 18:14
  „Az antidepresszánsok egyik mellékhatása,hogy fokozzák az öngyilkosságra való hajlamot.

  "A pszichiátria mindennapi tevékenységével világosan bizonyítja, hogy nem a betegek érdekeit képviselik, különben minek írnának fel nekik tonnaszám hatástalan gyógyszereket, hanem "végzik a munkájukat", azaz írják a recepteket, és fütyülnek arra, hogy meggyógyul-e bárki is, vagy tönkremegy-e a hatástalan kezelés miatt krónikussá váló problémáiba, belebetegszik-e az antidepresszánsok mellékhatásaiba. A pszichiátereknek nem a gyógyítás a feladatuk, hanem hogy senki ne távozzon recept nélkül, ha betámolyog egy pszichiátriai rendelőbe. Ezt várják tőlük kenyéradó gazdáik. Hogy mibe kerül ez a gazdaságnak? Kiszámolni is reménytelen, mert nem csupán az ablakon kidobott kb. 15-20 milliárd évi antidepresszáns költség a veszteség, hanem a rengeteg betegállomány, a tönkrement életek, az öngyilkosságok, a kezelés során kialakult egészségkárosodások élethossziglani kezelése mind-mind valahol összeadódik. A pszichiátriai a gyógyszeriparral karöltve felmérhetetlen károkat okoz. "”
 • 9. oaxacaca 2010. december 16. 18:08
  „Én sem hiszem, hogy ez kizárólag a bezárt amb. rendeléseknek és psz. osztályoknak köszönhető, ugyanis az öngyilkosságot elkövető ember nem meghalni akar, csak nem akar az eddigi módon élni. Amiből az következik,hogy kilátástalanság gyötri, s ennek olykor hangot is ad. Ezt a családban igenis észre lehet/kell venni, ha napi szinten működik a kommunikáció.”
 • 8. babyangyal 2010. december 16. 11:08
  „Én nem vagyok eléggé bátor vagy gyáva,hogy megtegyem!!!!De elhiszem,hogy egyre többen nem látnak más kiutat és ez benne az igazán rossz és erről egyre inkább a politikusok tehetnek,mert nem mindig az lesz öngyilkos aki kimondottan beteg és kezelésre szorul hanem olyanok akik egészségesek naponta küzdenek de egyszer elfáradnak és feladják.”
 • 7. annobon 2010. december 16. 10:38
  „5-höz: Nem azt írtam, hogy mióta nőtt, hanem hogy a JELENLEGI kormány azon van, hogy az életszínvonalunk javuljon. Tudod: magasabb fizetések a csökkenő adó miatt, 1 millió új munkahely, új gyerek, stb. Akkor meg miért nő még mindig?”
 • 6. arrabonem 2010. december 16. 10:20
  „az öszödi beszéd miatt tömegek nyúltak a kötélhez, altatóhoz, patkányméreghez, azóta meg nem sokat javult a helyzet... :)”
 • 5. tejfelesszájú 2010. december 16. 10:18
  „annobon,
  2006 óta nőtt
  nem 2010 óta
  már már beteges itt egynéhány embernek a volt szoci diktatúra védelme”
 • 4. Tibi1 2010. december 16. 09:43
  „Ez elég szomorú... :-(”
 • 3. kolopeti 2010. december 16. 08:30
  „NE CSODÁLKOZON SENKI !!”
 • 2. annobon 2010. december 16. 08:28
  „Nőtt??? Mikor a "nemzeti ügyek kormánya" mindent megtesz, hogy a Zemberek életszínvonala javuljon!?”
 • 1. tricse 2010. december 16. 08:19
  „Szerintem meg ez nem lenne megoldás,hiszen láthattuk mire képesek olyan emberek is akik kaptak orvosi kezelést ,sajnos ez nem csökkentené drasztikusan az öngyilkosságok számát! Nem az orvosokon hanem a politikusokon múlik!Szerintem!Meg persze a rendőrségen ,akik már végre elkezdhetnék üldözni a drogterjesztőket!Ezzel a Mamut-os esetre céloztam pl.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ár- és belvíz: védelmi osztagok alakulnak

˝Mobil védelmi osztagok létrehozása lesz az egyik legfontosabb feladata a tervek szerint a közeljövőben felálló új ár- és belvízvédelmi központi szervezetnek.˝ Tovább olvasom