Kisalföld logö

2017. 02. 25. szombat - Géza -1°C | 8°C Még több cikk.

Nosztalgiázás erotikával és Mozarttal

Zenei, táncos és színházi programokat egyaránt talál a közönség a hétfőn kezdődő Barokk Nosztalgiák Művészeti Fesztivál programjában. Itt lesz többek között a világ egyik leghíresebb apátsági kórusa, a Nemzetközi Lant- és Gitárfesztiválon pedig Európa legjobbjai mutatkoznak be.
A hajdan Győrben tevékenykedő céhek hagyományos díszes felvonulásával kezdődik az október 2. és 27. között tartó rendezvénysorozat – a régi győri mesterek emlékét megidézve viszik végig a céhzászlókat, céhládákat és a mesterségek védőszentjeit a belvároson –, az ezt követő három hétben pedig 14 zenei, 2 irodalmi és 3 táncműsor várja a közönséget. A fesztivál egyik fénypontjának a világ egyik leghíresebb apátsági kara, a monserrati bencés apátság fiúkórusának koncertje ígérkezik, akik a győri filharmonikusok meghívására érkeznek a megyeszékhelyre, de érdekes zenei csemege Mozart A színiigazgató című egyfelvonásos, zenés komé-

diája is Zsadon Andrea és Szolnoki Tibor előadásában, amelyet egyébként a művészpár most először ad elő magyar nyelven. Az irodalomkedvelők az erotika világába kalandozhatnak az Időtlen erotika című esten, ahol Nagy Balázs és Maszlay István, a Győri Nemzeti Színház művészei az irodalmi költészet gyöngyszemeiből válogatnak Homérosztól Goethe versein át Csukás Istvánig, a műsort pedig Kátai Zoltán énekmondó pajzán dalai színesítik.
Kiemelt program az első alkalommal megrendezendő Nemzetközi Lant- és Gitár Fesztivál október 6–8-án, amely kamarakoncerteken mutatja meg a két hangszer ezer arcát Bachtól a romantikus spanyol gitármuzsikáig, emellett zenetörténeti előadásokat és mesterkurzust is magába foglal.
Bár a fesztivál – immár tizenharmadik éve – a barokk jegyében zajlik, a rendezők egyre gyakrabban kitekintenek a „szomszédos” korszakokra is, amelyek vagy hatással voltak a barokk művészetére, vagy annak jegyeit viselik magukon. Ennek eredményeként került a programba a népszerű kedvenceket és kevésbé ismert áriákat felvonultató Mezei Melinda Mozart-áriaestje vagy Shakespeare Tévedések vígjátéka című darabja a Vidám Színpad művészeinek előadásában – hangzott el a rendezvénysorozatot beharangozó minapi sajtótájékoztatón.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyugdíjemelés novembertől

A kormány szerdai döntése értelmében 1,2 százalékos visszamenőleges kiegészítő nyugdíjemelést… Tovább olvasom