Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

Norvég minta

Nem jutott be a legjobb nyolc közé, ezzel nem érte el a kitqzött célt a magyar férfi kézilabda-válogatott a németországi világbajnokságon. Az oroszok ellen mindössze három másodpercen múlt, hogy a nagy többség most dicshimnuszok helyett átkozhat kapitányt, játékost, vezetőt. Pedig reálisan nézve papírforma-eredmények születtek, hiszen mégiscsak a világbajnok spanyolok, az olimpiai aranyérmes horvátok, valamint a legutóbbi ötkarikás játékokon a bronzmérkőzésen éppen a mieinket legyőző oroszok verték meg a Skaliczki-csapatot. Ráadásul mindhárom gárdával felvette a versenyt a válogatott, a döntő szituációkban azonban jött egy-egy hiba, s szertefoszlott az álom. Ilyen van a sportban, s biztos lesz is.

Ezen a világbajnokságon viszont ismét kiderült, mi, magyarok megint nem tudjuk helyén kezelni a dolgokat. Persze miért is tudnánk, amikor idehaza egy második hely is nemzeti tragédiával ér fel.
Hogy csak a kézilabdából hozzak egy közeli példát, a norvég női válogatott a magyarországi Európa-bajnokságot szenzációs teljesítménnyel nyerte meg, majd a következő évi világbajnokságon csúnyán leszerepelt. A bizalom azonban töretlen maradt a szövetségi kapitány, Marit Breivik iránt, aki ezt decemberben egy újabb kontinensbajnoki arannyal hálálta meg.
Most nálunk újfent elővették a kapitányt, Skaliczki Lászlót, aki biztos követett el hibát, de összességében a csapat megmutatta, közvetlenül a világelithez tartozik. Lehet, mindezek ellenére mégsem lesz ott Pekingben. Ha kimarad, lemarad. Emiatt egyébként gyakran siránkoznak a sportvezetők, hogy ez az adott sportág halálát jelenti. Mert ha kimarad egy olimpia, akkor drasztikusan csökken például az állami támogatás.
De miért kellene megnyirbálni a költségvetését egy olyan sportágnak, melybe – a mostani világbajnokságon bebizonyosodott – világszerte „ölik bele” a milliókat – euróban. Nyilván nem lenne kellemes érzés kívülről szemlélni jövőre az olimpiai küzdelemsorozatot, de ez nem lehet indok arra, hogy lehúzzuk a rolót egy ígéretesen fejlődő csapat előtt.
Apropó, olimpia! A már említett norvég női válogatott Marit Brei-

vikkel nem jutott ki Athénba. A folytatás mindenki előtt ismert. Jó lenne példát venni a norvégokról...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közös európai harci alakulat

Közös európai harci alakulat felállításának tervében állapodtak meg szombaton a visegrádi országok… Tovább olvasom