Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 21°C Még több cikk.

Nőnek születtem...

A sors bizony úgy hozta még hajdanában-danában, szüleim legnagyobb örömére. Hiszen mindenki tudja, milyen jó dolog úgy kezdeni az életet, hogy várnak rád és szeretettel fogadnak.
Szerencsésnek mondhatom magam, mert előttem már megszületett az, akit még nálam is jobban vártak: ő volt a bátyám. Micsoda boldogság volt ezek után lánynak születni, megnyugodva abban a tudatban, hogy a családnevet van, ki továbbvigye, ez már nem az én dolgom.

Boldogságom rövid három évig tartott, ugyanis szüleim abbéli örömükben, hogy milyen szép is a családi élet, úgy határoztak – egy kis orvosi javallatra is –, hogy még egy gyermeket vállalnak. Ez az én szemszögemből borzasztó tragikusan hatott, hiszen én voltam a kisebb és a lány, akit védeni, kényeztetni kellett. Na ennek lett vége, mikor megszületett a húgom, aki gyönyörű volt, szebb, mint mi ketten a bátyámmal együttvéve. Persze mindenki őt csodálta, vele büszkélkedett. Ma sem tudom, minek köszönhetem – a jó sorsomnak, vagy annak, hogy kevés korkülönbség volt közöttünk –, hogy ezek után nem lett lelki sérült felnőtt belőlem.

Szóval mire ezen a tragikus helyzeten úrrá lettem, addigra szembesültem a következő problémával. Úgy általános iskola hetedig osztályában járhattunk, mikor a tornaóra előtt az öltözőben mustrálgatni kezdtük egymást, hogy kinek nő már a melle és mekkora. Gondolom, mondanom sem kell, csak én ültem a kispadon és elmélkedtem a saját nőiességemen. Hamarosan ezen is túljutottam, igaz, elmaradt az elvárásaimtól, de a természet amit adott, el kellett fogadnom.

Mikor már kezdtem azt hinni, hogy kicsit fellélegezhetem, addigra újra felütötte fejét a következő esemény. Szó szerint! Menstruáció! Na, ezzel aztán úgy gondoltam: nő lettem! Ha tudtam volna, hogy csak gondjaim szaporodtak, de a nőtől még fényévnyi távolságra voltam, hát kőkemény csalódottságban lett volna részem.

A gondok, bajok még csak ezután következtek. Szépen felnőttem, jöttek a fiúk, aztán jött a szerelmi csalódás, mert hát az is meg van írva mindenkinek legalább egyszer – később persze rájöttem, hogy többször is –, de ne siessünk előre az időben!
Szóval megvolt minden, aminek meg kellett lennie. Megtanultam szeretni – vagy legalább is akkor azt hittem.

Kedves Nőtársaim! Én azt mondom, nőnek lenni jó! Fehér ruhás esküvő, szerelem, gyerekek, mint a mesében. Gondoljunk csak bele, egy nő öle képes gyermeket kihordani, világra hozni, a férfiaknak kielégülést adni.
Nőnek lenni jó! Igen, csak ezek után jön a fogyókúra, konditerem, bevásárlószatyrok, szülői értekezletek és a problémák a gyerekekkel. Ha nő vagyok, lehetek anya, feleség, szerető. Később gonosz anyós, vagy gondoskodó nagymama. De addig még szembe kell nézni a felesleges kilókkal, az egyre szaporodó ráncokkal. A hajfestésről már nem is beszélek! Nem azért mondom, de egy divatosabb nadrág megvétele is többhetes szervezést igényel, hiszen egy korosabb nő már nem tud az első üzletben vásárolni. Több boltba is vissza kell menni, mire az eladó hamiskás mosolyától és udvarias bocsánatkérésétől kísérve leemeli a nehezen kiválasztott ruhadarabot. De hát arról igazán nem tehet, hogy legalább egy húszassal fiatalabb, mint te, és neki természetes, hogy minden csípőnadrág jól áll.

Nőnek lenni jó! Az idő múlik. Ahogy örültünk az első menstruációnak, úgy fájlaljuk az utolsót, mert valahogy érezzük: itt már valami véget ért. A mellek is megereszkednek, a bőrünk is rég veszített rugalmasságából, de azért tudjuk, hogy nőnek lenni jó volt!

Kedves Nőtársaim! Ha újraszülethetnék, ismét csak nő szeretnék lenni! Vagy ha ez valamilyen oknál fogva mégsem jönne össze, akkor fütyülnék a világra, a bevásárlószatyrokra, a megereszkedett mellekre, koalamaci lennék és eukaliptuszlevelet rágcsálnék. Végső megoldásként ha ez sem lehetséges, akkor férfi lennék és minden nőt, akit csak lehet, a magamévá tennék!

Farkas Anna
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Kisalföld kedvenc tanárai

A Kisalföld új kampányt indít, amelyben olvasóink segítségével keressük az év pedagógusait. Tovább olvasom