Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Nők transzban (Connie and Carla)

A két barátnőt, Connie-t és Carlát közös szenvedélye köti össze: mindketten imádják a musicaleket, és arra vágynak, hogy egy nap a reflektorfénybe lépve tapsvihar fogadja őket. Véletlen tanúivá válnak annak, amikor meggyilkolják kocsmájuk tulajdonosát. Los Angelesben menekülnek, ahol egy olyan revüben vállalnak munkát, melyet női ruhába öltözött férfiak látogatnak.
rendező: Michael Lembeck

forgatókönyvíró: Nia Vardalos
operatőr: Richard Greatrex
jelmeztervező: Ruth Myers
zene: Randy Edelman
látványtervező: Jasna Stefanovic
vágó: David Finfer

szereplő(k):
Nia Vardalos (Connie)
Toni Collette (Carla)
David Duchovny (Jeff)
Stephen Spinella (Robert/Peaches)
Alec Mapa (Lee/N'Cream)
Ian Gomez (Stanley)

A film sztorija

A két kisvárosi lány, Connie (Nia Vardalos) és Carla (Toni Collette) arról álmodoznak, hogy egyszer nagy sztárok lesznek, de semmi esélyük, hogy álmaikat realizálják. Az iskolai menzán történt debütálásuk óta a jelenlegi reptéri felszolgálói állás közben sem hagyja a táncos és énekes duó, hogy a lelkesnek legkevésbé sem nevezhető közönség elfojtsa a showbiznisz iránti érdeklődésüket. Amikor azonban főnöküket, Franket egy kétes ügylet miatt megölik, és a gyilkosok a lányok után kezdenek érdeklődni, hőseinknek sebtében távozniuk kell.

Két felvonás közötti ruhacserénél is gyorsabban szedelőzködnek, összekapják széthullott álmaikat, a kosztümöket és parókagyűjteményüket - ideje menteni az életüket.
Meg vannak győződve róla, hogy a gyilkosok biztosan nem fogják őket keresni egy olyan helyen, ahol minimálisan sincs jelen a kultúra, úgyhogy irány az Álmodozók Városa: Los Angeles.

Új hely, új identitás, olyan álcát találnak maguknak, amivel berobbannak a köztudatba: egy helyi transzvesztita bárban férfiaknak kiadva magukat hamar sikeresek lesznek. A hírnév a legfontosabb - kit érdekel, ha egy kis hazugság kell hozzá? A titkot viszont nehéz sokáig megtartani, pláne miután egyikőjük találkozik Jeff-fel (David Duchovny), aki annyira rendes, hogy Connie szeretne igazi lányként is vele lenni. www.port.hu

Kritikák

mozinet.hu - Mo

"A nem túlságosan bonyolult alaptörténetet a többszörös szerepcseréből
fakadó komikus helyzetek sorozatának, illetőleg a jellemekből eredő humornak kellene eladnia, ám ezt a minimumot nem tudja teljesíteni a film. Az igazi szellemesség helyett – néhány értékelhető sziporkát leszámítva – azon kellene nevetnünk, hogy Nia Vardalos és David Duchovny hatalmas lendülettel és csattanással többször egymásnak rohan, ám ez már másodszorra sem olyan vicces, hogy megéljen belőle a történet. Vardalos és Toni Collette rémesen túljátssza szerepét, míg Duchovny jobbára csak zavartan mosolyog, mintha az X-akták forgatása helyett véletlenül rossz stúdióba sétált volna be egy számára érthetetlen film felvételeire. És ha már a színészeknél tartunk, az alkotóknak sikerült az egykoron szebb napokat látott énekes-színésznőt, Debbie Reynoldsot (Ének az esőben) is reaktiválni, de a jó ég tudja, mit ígértek neki, hogy ezt a hihetetlenül megalázó szerepecskét elvállalta."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
A film hivatalos magyar honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bulizz Parisban!

Hilton kisasszony hamarosan megnyitja első klubját, Club Páris néven, szilveszter éjszaka! Tovább olvasom