Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Nők Klubja alakult

a kamarában

A soproni kereskedelmi és iparkamarában megtartotta alakuló összejövetelét a Nők Klubja. A tervek szerint havonta egy alkalommal találkoznak. Megbeszéléseik célja a tapasztalatcsere, egymás segítése, személyes kapcsolatok kiépítése, valamint a kikapcsolódás.
A nők sok tekintetben másképpen gondolkodnak, mint a férfiak. Vállalkozásban tevékenykedő nők együtt gondolkodása pedig segíteni tudná nem csak a cégek működését, de a nők életét is – ez a gondolat hívta életre a kereskedelmi és iparkamarában a Nők Klubját, melynek szerdán tartották alakuló ülését. – Több területi kamara is próbálkozott női klubok létrehozásával, közülük nem egy sikerrel működik – mondta el Kocsi János, a kamara titkára. – Nálunk közgazdászklub működik, amelynek csaknem száz százalékát nők teszik ki. Itt főként közgazdasági témákkal foglalkoznak, a most megalakult klubnak azonban bármi témát adhat, ami a tagokat érdekli.
Az alakuló megbeszélésre vendégház-tulajdonos éppúgy eljött, mint fodrász vállalkozó vagy vidékfejlesztési menedzser. – A tagok piacbővítésre, kapcsolatépítésre és egymás segítésére is „használhatják” a klubot – folytatta Kocsi János. – A városban léteznek már önszerveződő sportegyesületek, ahol a tagok, főként nők, a közös kosarazás után elmennek valahová, beszélgetnek, ezzel pedig a mindegyiküket érintő problémák megoldásában segítik egymást. A klub célja is hasonló lenne.
– Néhány éve tagja voltam egy egészségügyi vonatkozású klubnak, a nyugdíjazásom óta pedig a kamaránál dolgozom – mondta el Nagy Józsefné, a kamara referense. – Családi vállalkozásunkban aktívan részt veszek, remélem, ennek működésére is kihat a klubban való részvételem. A tapasztalatok szerint a harmincöt év feletti nőknek feszültséget jelent, ha egyszerre akarnak az anya, a nő és a vállalkozó szerepében teljesíteni.
A Nők Klubja minden hónap első szerdáján délután öt órától tartja összejövetelét a kamara Deák téri székházában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 04.27.

Tovább olvasom