Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Női siker és férfikudarc

A férfiak többségét – saját bevallásuk szerint – nem érinti kellemetlenül, ha párjuk karrierje jobban alakul a sajátjuknál, a vezető pozícióban lévő vagy saját vállalkozással rendelkező nők nagyobb része azonban úgy látja, hogy igenis problémát jelent, ha sikeresebb, mint a partnere – derült ki a Magyar Szexuális Medicina Munkacsoport legfrissebb internetes felméréséből.
A vizsgálat arra a kérdésre kereste a választ, hogy milyen hatással lehet a párok szexuális életére a nemhez kötődő hagyományos szerepek átértékelődése, az a tény, hogy az elmúlt évtizedek gazdasági, társadalmi változásai következtében a nők életében a karrier előtérbe került. A válaszokból egyértelműen az a helyzet rajzolódik ki, hogy ami jó az egyik félnek, az gyakran problémákat okoz a kapcsolat másik szereplőjének.

A nők sok területen jutnak vezető beosztásba, egyre többen döntenek manapság a saját karrier építése mellett, gyakran sikeresebbek is, mint partnerük. A nők karrierépítésének következménye, hogy kevesebb az egymásra jutó idő, a túlhajszolt, stresszes munkát végző nő fáradtsága csökkenti a (nemi) együttlétek gyakoriságát, de az is előfordul, hogy a férfit – minden szinten és értelemben – frusztrálja partnere sikere, majd ez és az ebből fakadó bizonyítási kényszer – eseti vagy akár hosszabb távon fennálló – merevedési zavart is okozhat.

A férfiak negyede a nő sikerei miatt kialakult frusztrációt okolja a szexuális teljesítménye elmaradásáért. A vezető beosztású nők viszont úgy tapasztalták, legalább kétszer ekkora súllyal esik ez a latba, 10 esetből négyszer a férfi szexuális kudarcát az okozza, hogy partnere jobban teljesít a munka világában. A kérdőív kitöltőinek 62,5 százaléka lát összefüggést a sikeres nő által kiváltott frusztráció és a merevedési problémák kialakulása között. A nők ötöde véli úgy, akár ez az egyetlen tényező is komolyan befolyásolhatja a szexuális teljesítőképességet. A párkapcsolati problémákat tovább mélyíti, hogy az érintett férfiak jelentős része nem mer segítséget kérni, nem keres fel urológus vagy andrológus szakorvost. Pedig a merevedési zavarok – különösen a lelki eredetűek – igen hatékonyan gyógyíthatók. Több más fórum mellett segítséget lehet találni a www.potencialis.hu weboldalon, a 06 40/36-00-00-s telefonszámon pedig anonim módon lehet felvilágosítást kapni szakemberektől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt új tanterem a Váci-iskolában

Elkészült a Győrszentiváni Közösségi Ház beruházásának első üteme,

a Váci-iskola a… Tovább olvasom