Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Női fotópályázat

Kívül-belül Nő címmel fotópályázatot hírdet az ÁNTSZ a méhnyakrák kialakulásának megelőzését szolgáló Liliom program keretében az egészséges életmód tudatosítására. Amatőr fotósok mellett hivatásos fotóművészek, riporterek alkotásait várja a kiíró, az Országos Tiszti Főorvosi Hivatal kommunikációs főosztálya.
A női élet bármely területét, bármely mozzanatát (párkapcsolat, munka, család, gyerek, egészség, szépségápolás, öltözködés, szórakozás, hobbi, utazás) bemutathatják az egészséges női léttel kapcsolatos fotók. A pályázaton a 2005. december 31-e után született és pályázaton, egyéni kiállításon eddig be nem mutatott művekkel lehet indulni. Egy pályázó maximum három alkotással nevezhet, kivéve, ha képsorozatot ad be. (Ha elektronikus úton juttatják el a kiíróhoz, az infoÓliliom.hu e-mail címre kell küldeni.)

A pályaművek leadási határideje: november 10. éjfél. Az eredményről 2006. november 30-ig minden pályázót értesít a civil zsűri. A legjobb három mű alkotóját jutalmazzák – az első helyezett 100 ezer forintot, a további két helyezett 40 ezer forint értékű digitális fényképezőgépet kap. További információk a Liliom program honlapján www.liliom.hu, valamint a www.lilly.hu a weboldalakon találhatók. Érdeklődni lehet a (06 1) 270-2822-es és a (06 1) 350- 6951-es telefonszámon, vagy az infoÓliliom.hu e-mail címen.

A program fő célja, hogy növekedjen a résztvevők száma a méhnyakrák-szűrővizsgálatokon. Az először tavaly szeptemberben megrendezett szűrőprogram hatására jelentősen megnőtt (4,2-ről 8,5 százalékra emelkedett) a részvételi arány. Az évente mintegy egymillió szűrővizsgálat személyi és tárgyi feltételeit (nőgyógyászati vizsgálóhely, citológiai laboratórium), a szükséges diagnosztikai és kezelési hátteret az egészségügyi ellátórendszer biztosítja.

A tumoros betegségek hazánkban az összes haláleset egynegyedét okozzák. A daganatos halálozás mérséklésének egyik legígéretesebb stratégiája a lakosság szűrővizsgálata, azaz a panaszmentes személyek időről-időre megismételt vizsgálata a betegség fennállásának valószínűsítése vagy kizárása céljából.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új segédlelkész a soproni reformátusoknál

A huszonhat esztendős Filotás Júlia személyében új segédlelkész érkezett a soproni református… Tovább olvasom