Kisalföld logö

2018. 08. 21. kedd - Sámuel, Hajna 21°C | 32°C Még több cikk.

Nincsen jelentős fagykár

Még nem tudni bizonyosan, okozott-e valóban károkat a szokatlanul kemény januári, februári fagy. A szakembererek véleménye szerint lehetnek kifagyások, de semmiképpen sem számottevő.
A soproni Lippai János Mezőgazdasági Szakközépiskolában már tavaszra készülnek
A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium megyei hivatalának közlése szerint a fagykárokat egyelőre csak becsülni lehetne. Mivel nem volt tartósan nagy hideg, és hó is jutott a vetésekre, nem kell nagy fagyásokkal számolni. Eddig a gyümölcsösökben sem keletkezett számottevő fagykár. A szakemberek véleménye szerint a pannonhalma–sokorói borvidéken jól átvészelte a szőlő a telet. A borvidéken az aszályos évek miatt károsodott nagyobb mértékben a szőlő.

A szőlőültetvényekben a fagy okozta károkról Vaszari Lászlót, a pannonhalma–sokorói borvidék hegyközségi tanácsának elnökét kérdeztük. A szakember véleménye szerint a tájegységen jól átvészelte a szőlő a telet. Bár Ravazd környékén mértek mínusz 20–22 Celsius-fokos hideget, de ezek a hidegek nem voltak tartósak. A borvidéken nem a mostani tél miatt, hanem az elmúlt aszályos évek miatt károsodott inkább nagyobb mértékben a szőlő. A Pannonhalma–Sokoró borvidéken mintegy ezer hektár szőlőültetvényt tartanak számon, ám csak az 1500 négyzetméternél nagyobb szőlőket veszik számba.
A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium megyei hivatalának közlése szerint a fagykárokat egyelőre csak becsülni lehetne. Mivel nem volt tartósan nagy hideg, és hó is jutott a vetésekre, nem kell nagy kifagyásokkal számolni. Eddig a gyümölcsösökben sem keletkezett számottevő fagykár.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Német vélemény a magyar szakképzésről és bérviszonyokról

A külföldi érdekeltségű magyarországi vállalatok körében végzett felmérést a foglalkoztatási és… Tovább olvasom