Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -2°C | 2°C Még több cikk.

Nincs többé Internet Explorer

A hetes széria bevezetésével megváltoztatják a böngésző nevét és logóját is.

Legalábbis ezen a néven nem lesz több, a Microsoft ugyanis a hetes széria bevezetésével megváltoztatja a böngésző hivatalos elnevezését. Egyúttal bemutatták az új logót is.

Még a múlthét pénteken fedték fel a Microsoft fejlesztői, milyen logót kap(ott) a redmondi böngésző hetes változata. Az alapkoncepció nem változott, a vállalatnál úgy gondolták, hogy a kék „e" betűnek elég erős az ismertsége, inkább csak modernebbé akarták tenni. A fejlesztők közlése szerint az arany gyűrű szimbolizálja az új energiát, a szélek sötétítésére pedig azért kerítettek sort, hogy a logó jobban nézzen ki a színvilágtól eltérő háttereken is.

Emellett az is kiderült, hogy a szoftvercég csöndben megváltoztatta az alkalmazás elnevezését: hivatalosan az IE7 már Windows Internet Explorer 7 névre „hallgat". Ezzel a Microsoft ki szeretné hangsúlyozni a Windows Vistával (volt Longhorn) való szoros integrációt. Igaz, minden összefonódás ellenére a böngésző hetes verziója a Windows XP tulajdonosok számára is elérhetővé válik - legalábbis azok számára, akik upgrade-elnek az OS-hez még tavaly kiadott második javítócsomagra (SP2). Ennél régebbi operációs rendszerek (például Windows 2000) alá azonban nem készül el a Windows Internet Explorer 7. A két változat (Vista/XP) logója között lesz egy kis eltérés is, derült ki a bejelentésből.

Az új böngésző első bétaváltozata már július folyamán elérhetővé vált az MSDN előfizetők számára, illetve a bétatesztelők is kipróbálhatták a szoftvert, melyben olyan, régóta várt funkciók jelentek meg, mint a füles böngészés, biztonsági fejlesztések valamint a CSS és egyéb webes standardok támogatása.

 
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bajnokság állása

1. Tovább olvasom