Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta -2°C | 6°C Még több cikk.

Nincs pénz Cakóházán az útra

A rendezési terv elkészítése a cakóházai önkormányzat legfontosabb feladata mostanában. Ehhez azonban pénz kell, pedig terveik között építési telkek kialakítása is szerepel.
„Nem tudunk utat építeni, nem lesz járdafelújítás, mert az önkormányzatnak nincs pénze" – foglalta össze tömören faluja gazdasági helyzetét Csepi Éva, Cakóháza polgármestere. A Rábaköz egyik legkisebb községében a pályázatokban bíznak, de az önerőkkel is hadilábon állnak.

– A közelmúltban több pályázatot is beadtunk, elsősorban a rendezési tervünket szeretnénk elkészíttetni – beszélt a tervekről is Csepi Éva. – 760 ezer forint saját tőkét kell biztosítani, amit mi két évre tudunk vállalni. Ha viszont nem nyerünk, továbbra sem lesz rendezési tervünk.
A dokumentumban pedig olyan fontos elképzelések is helyet kapnának, mint az építési telkek kialakítása. A polgármester szerint területük van, a Kertalja utcában tudnának házhelyeket méretni. „Egyelőre még nincs építkezőnk, de bízom benne, hogy a telkek majd csábítanak hozzánk betelepülőket" – fogalmazta meg vágyait Csepi Éva.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Labdarúgó Megyei IV. osztály

Páder Sport Soproni csoport Tovább olvasom