Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

Nincs még pénz az új influenza elleni oltás beadására?

Megroppanthatja az ellátórendszert, de az egészségügy költségvetését is az őszi nyolcmillió influenza elleni oltás beadása - írta a hétfői Népszabadság.

Ha ezt a mennyiséget még az influenzaszezon előtt, és az átlagos napi négyórás rendelés alatt osztják szét a lakosságnak, akkor óvatos becslések szerint legalább öt hétig kizárólag csak olthatnak a háziorvosok, az oltási kampány orvosi munkadíja pedig megduplázhatja az oltóanyagár eddigi hatmilliárdos költséget - olvasható a lapban.

Az állam biztosít ugyan az influenza elleni oltóanyagból minden évben térítésmentesen bizonyos kvótát, de az oltás beadásáért nem fizetne.

A jogszabályok szerint viszont külön díjazás illetné az orvost, ha nem kötelező oltást ad be. Másrészt a közfinanszírozásból fenntartott rendelési idő sem áldozható fel az ilyen "fakultatív" tömeges oltások idejére - hívja fel a figyelmet a lehetséges problémákra cikk.

Az OEP sajtófőosztálya egyelőre nem tudott válaszolni a lapnak arra a kérdésére, hogy az új influenza elleni oltások beadása idején fölfüggeszthető-e az általános háziorvosi munka a körzetekben, illetve hogy milyen áthidaló megoldást javasolnak a praxisoknak.

A tárca kommunikációs főosztályának vezetője, Bálint Orsolya arra a kérdésre nem válaszolt, hogy erre honnan biztosítják az oltásokra a pénzt. Egyelőre csak annyit tudott mondani a lapnak, hogy a miniszter megbízta az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálatot, hogy "az oltások lakossághoz való eljuttatásával és beadásával kapcsolatos logisztikai problémákra találjanak megoldást".

Olvasóink írták

 • 9. G.D 2009. augusztus 18. 21:19
  „Azt hiszem, már mindenki látja, hogy milyen enyhe lefolyású ez a vírus. Minek kell pánikot kelteni? --- Hát persze! A védőoltások mindig is hasznosak voltak........, csak nem azoknak, akik beadatták maguknak, hanem akik forgalmazzák! A kutyának sem kell!! Na ezt úgy szó szerint!!”
 • 8. Reális 2009. augusztus 18. 14:48
  „A zs...k gerjesztik ezt a hisztériát is,hogy még egy bőrt lenyúzzanak rólunk!Ne fizessen senki ezért a semmitérő oltásért!”
 • 7. pancser 2009. augusztus 17. 13:48
  „Nem kell a vakcina a legtöbb embernek. Vszleg valakinek igen jó biznisz lenne az oltás, ezért hát hangolják a médiát. Nálunk senkinek sem kell, egy vacak infuenzát átvészeli minden egészséges ember!”
 • 6. Csetneky 2009. augusztus 17. 11:53
  „Talán el kellene adni a Mengelica által forszírozott kórházi széfeket, - ha akad még a Földön olyan marha, aki megveszi - és a bevételből lehetne finanszírozni az oltást. Már akinek kell, mert nekem például nem.”
 • 5. tricse 2009. augusztus 17. 10:57
  „Valamint a BKV vezérek évi plusz 6 nap szabit kapnak,mert olyan stresszes a munkakörük! Nem tudtam sírjak vagy nevessek mikor elolvastam a hírekben!”
 • 4. PaPa 2009. augusztus 17. 10:16
  „Érdekes a BKV-nál kifizetett jogtalan jutalmak 50 milliárdot tesznek ki. Az oltásra meg nincs kb. 12 milliárd.”
 • 3. sára 2009. augusztus 17. 09:31
  „Egyáltalán nincs rá szükség, végeztek felmérést többen, több megyéből, elnevették magukat, köszönik, egyáltalán nemkérik az emberek! Bizalmuk sincs hozzá, de az egészségügyhöz sem! Mindenki azt mondta, amit Janika!”
 • 2. janika 2009. augusztus 17. 08:32
  „A banánköztársaságokban el szokták rendelni, hogy a forróvizes injekciót kell adni minden bennszülöttnek!
  (forrás Rejtő Jenő könyv sorozat)) Persze az ára egy dollár, és aki ki akart bújni ez alól az fizetett kettő dollárt.
  Magyarországon is így meg a pénz bezsebelése csak pepitában.”
 • 1. titáti 2009. augusztus 17. 08:30
  „Vajon készült már felmérés arról, hogy hány ember akarja kb. beoltatni magát?
  Tényleg szükség van nyolcmillió oltásra?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Saját lakásuk foglyaként halt meg anya és fia

Saját lakásuk foglyaként halt meg az égő panelban az édesanya és fia, lánya életveszélyes állapotban… Tovább olvasom