Kisalföld logö

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 32°C Még több cikk.

Nincs jelentősebb javulás az árvíz sújtotta területek vasútvonalain

Az árvíz miatt Észak-Magyarországon és a Dunántúlon továbbra is érvényben vannak a korlátozások a vasúti közlekedésben. Észak-Magyarországon még mindig sok helyen vonatpótló buszok közlekedésére kell számítania az utazóközönségnek.

A mai napon (további intézkedésig) valamennyi, az 1. számú vonalon (Budapest-Hegyeshalom, Budapest-Sopron, Budapest-Szombathely között mindkét irányban), a 80. számú vonalon (Budapest-Miskolc-Nyíregyháza, Budapest-Miskolc-Hidasnémeti, Budapest-Keleti pu. -Miskolc-Nyíregyháza-Debrecen-Budapest-Nyugati pu. kör IC-k, Budapest-Miskolc-Sátoraljaújhely között mindkét irányban) közlekedő feláras vonat hely- és pótjegy nélkül vehető igénybe. Az előre megváltott hely- és pótjegyek az érvényességet követő napon, éjfélig bármely állomás személypénztárában visszaválthatók kezelési költség felszámítása nélkül.

Észak-Magyarországon

Az árvízhelyzet miatt a Budapest-Miskolc-Nyíregyháza-Debrecen-Budapest viszonylatban közlekedő kör Intercity vonatok a további intézkedésig Miskolc-Tiszai pályaudvarig, valamint Nyíregyháza állomásig, és vissza közlekednek. A Nyíregyháza-Miskolc oda-vissza viszonylatban utasainkat az óránként közlekedő személyvonatokkal szállítjuk el. Felsőzsolca és Hernádnémeti-Bőcs között az egyik vágányt a Hernád áradása miatt le kellett zárni.

A mai napon (a további intézkedésig) valamennyi, a 80. számú vonalon (Budapest-Miskolc, Budapest-Miskolc-Nyíregyháza, Budapest-Miskolc-Hidasnémeti, Budapest-Miskolc-Nyíregyháza-Debrecen-Bp.Nyugati kör IC-k, Budapest-Miskolc-Sátoraljaújhely között mindkét irányban) közlekedő feláras vonat hely- és pótjegy nélkül vehető igénybe.

Ma hajnaltól a (további intézkedésig) Felsőzsolca körül kialakult árvízhelyzet miatt, a MÁV-START Zrt. elfogadja a Borsod Volán helyközi járataira érvényes utazási igazolványokat - dolgozó és tanuló havi, félhavi, 30 napos bérleteket és nyugdíjas szabadjegyeket Miskolc-Szerencs viszonylatban.

A Miskolc-Sátoraljaújhely vonalon Olaszliszka-Tolcsva és Sátoraljaújhely állomások között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

A Miskolc-Hidasnémeti vonalon Halmaj települést nem lehet még megközelíteni. Emiatt Szikszó és Forró-Encs között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

A Miskolc-Tornanádaska vonalon Sajóecseg és Tornanádaska között nem közlekednek a vonatok. Az utasforgalmat a Borsod Volán menetrendszerinti járataival bonyolítják le. Azonban az edelényi kritikus helyzet miatt a buszközlekedés is bizonytalan. Erről bővebb információ a Borsod Volán honlapján olvasható.

A Vámosgyörk-Újszász-Szolnok vasútvonalon Vámosgyörk és Újszász között vonatpótló buszok szállítják az utasokat. Újszász és Szolnok között a zónázó vonatokat vehetik igénybe az utazni szándékozók.

Az Aszód-Balassagyarmat-Ipolytarnóc vasútvonalon Nógrádkövesd és Balassagyarmat valamint Balassagyarmat és Ipolytarnóc, illetve Balassagyarmat és Drégelypalánk között az utasokat vonatpótló buszok szállítják.

Dunántúl

A Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon Almásfüzitő és Komárom között mindkét vágányon csökkentett sebességgel közlekedhetnek a vonatok. Előreláthatólag 10-15 perces átlagos késéssel minden vonatnál számolni kell a Budapest-Hegyeshalom vonalon utazóknak.

A korlátozások miatt a mai napon, (a további intézkedésig) valamennyi, a Budapest-Győr-Hegyeshalom és a hozzá csatlakozó Győr-Sopron, valamint a Győr-Szombathely viszonylatban közlekedő feláras vonat (InterCity, railjet) pót- és/vagy helyjegy nélkül vehető igénybe. Az előre megváltott hely- és pótjegyek az érvényességet követő napon, éjfélig bármely állomás személypénztárában visszaválthatók kezelési költség felszámítása nélkül.

A Budapest-Pécs vonalon, Keszőhidegkút-Gyönk és Szakály-Hőgyész, illetve Döbrököz és Dombóvár között több szakaszon csökkenteni kellett a vonatok sebességét. Emiatt a vonatok átlagosan 5-10 perc késéssel közlekednek.

A Dombóvár-Kaposvár-Gyékényes vonalon Dombóvár-Dombóvár-alsó és Taszár-Kaposvár között kellett csökkenteni a sebességet. Átlag 10-15 percet késnek a vonatok.

A Dombóvár-Bátaszék vonalon Dombóvár és Mágocs-Alsómocsolád között kell vonatpótló autóbusszal közlekedni az utasoknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kettős állampolgárság - Bukarest nyitott a párbeszédre

Folyamatos a kapcsolat a román és a magyar külügyminisztérium között a magyar állampolgárság… Tovább olvasom