Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 28°C Még több cikk.

Nincs felszámolás a Pannon-Víz ellen

Kifizette tartozását a Pannon-Víz rt., s a megyei bíróság visszavonta a szolgáltatócég felszámolásáról szóló végzést. A fellebbezéstől a felperes és az alperes is elállt.
Sipőcz Ernő, a Pannon-Víz rt. elnök-vezérigazgatója szerint súlyos nem vagyoni kár érte a térség vízellátásáért felelős céget, de a vezetés úgy döntött: nem kívánja polgári peres úton folytatni a számlavitát.
A Kisalföld november 28-i számában megírtuk, normaóra, műszaki szaktanácsadás jogcímen küldte el számláit ez év tavaszán egy építőipari kft. a Pannon-Víz rt.-nek, amely nem volt hajlandó fizetni – mint a vezérigazgató később a bíróságon nyilatkozott – „az el nem végzett munkáért".

Az alvállalkozó három számlát nyújtott be, s a vitatott 5 millió 345 ezer forint miatt júniusban kérte a cég felszámolási eljárását. A megyei bíróság a napokban hozott nem jogerős végzésével el is rendelte a felszámolást, s kimondta a cég fizetésképtelenségét.
A bíróság függetlenségét és sérthetetlenségét nem kérdőjelezem meg, de azt biztosan állíthatom, hogy társaságunk nem fizetésképtelen.

– Az eljárás során csak a hitelezői számla jogalapját és összegszerűségét vitattuk – kommentálja a történteket Sipőcz Ernő, aki szerint a fizetőképtelenség megállapításához meg kellett volna vizsgálni a társaság mérlegét, főkönyvi kivonatát és banki egyenlegét. A vezérigazgató hozzátette: a Pannon-Víz rt. 250 millió forintos éves nyereséggel működik.

A cég végül kifizette a több mint 5 millió forintot, de a számlákat továbbra is vitatja, s peren kívül kíván megegyezni az építőipari alvállalkozóval. A felszámolásról szóló nem jogerős végzést visszavonta a megyei bíróság.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

David Flusfeder: Ajándék

Tovább olvasom