Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

NFM: nincs jogi lehetőség az érvénytelen pályázati anyagok megőrzésére

A dohánytermék-kiskereskedelmi koncessziós pályázatokon a jogosultságot nem nyert, illetve érvénytelen pályázati anyagok megőrzésének sem jogi, sem szakmai indoka nincs - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szombaton az MTI-vel.
A tárca a nem nyertes pályázati anyagoknak a pályázók számára való visszaküldésével kapcsolatos sajtóhírekre reagálva azt írta: az információs önrendelkezési jogról és információszabadságról szóló törvény alapján "a jogosultságot nem nyert, illetve érvénytelen pályázati anyagok megőrzésének sem jogi, sem szakmai indoka nem áll fenn, illetőleg azok megőrzésére és kezelésére a célhoz kötöttség megszűntével sem a kiírónak, sem a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonporfit (NDN) Zrt.-nek nincsen jogi lehetősége".

A hatályos jogszabályoknak megfelelően ezért haladéktalanul szükségessé vált az érvénytelennek minősült, illetőleg koncessziós jogosultságot nem nyert pályázatoknak az érintettek részére való visszaküldése - közölték.

Az NFM visszautasítja a pályázati anyagok visszaküldésének indokaival kapcsolatos "megalapozatlan, a tárca és az NDN Zrt. intézkedéseit megtévesztő színben feltüntető sajtóértesüléseket".

A Népszabadság a szombati számában írt arról, hogy Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter utasítására folyamatosan küldi vissza a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. a trafikpályázaton veszteseknek a pályázati anyagukat, ezzel ezek a dokumentumok egy jogi eljárásban már szükség esetén sem használhatók fel. A lap szerint az NFM és az NDN ugyanakkor továbbra is titkolja a nyertes pályázatok anyagát arra hivatkozva, hogy a koncessziós törvény szerint az nem számít közérdekű anyagnak.

Olvasóink írták

 • 5. machers 2013. július 08. 18:57
  „"NFM: nincs jogi lehetőség az érvénytelen pályázati anyagok megőrzésére"
  Duma!
  Mivel a visszamenőleges hatályú törvényalkotás (is) fideszék erőssége, egyáltalán nem okozott volna gondot ezt egy törvénymódosítással megoldani.”
 • 4. szekelyse50 2013. július 07. 21:32
  „Érdekes egyből mindenki dohányárus akart lenni,talán holnap ha jön a fűszerárú stabilizálása talán mindenki fűszeres akarna lenni.,,megzavarodott ez a világ.”
 • 3. meletré 2013. július 06. 17:50
  „Lopni, csalni, hazudni, mutyizni így kell! Megteremteni a jogi alapot ahhoz, hogy ne lehessen lebukni és bízni abban, hogy a birka és hülye nép elfelejti és újra megválassza őket. Ez, sajnos sikerülhet is, mert a figyelemelterelés és a hülyítés a hazugságok előre legyártása világszínvonalú orbániádában. Az ezeket elhívő, gondolkodni nem tudó, nem akarók száma meg sajnos sok. Ezért majd meglepődnek, amikor jön az újabb és újabb sokk, mert a boruló biliből jut mindenkinek.”
 • 2. háté 2013. július 06. 16:23
  „NFM: nincs jogi lehetőség az érvénytelen pályázati anyagok megőrzésére -- aki már járt így az tudja, mit jelent!”
 • 1. 621 2013. július 06. 14:10
  „Hazugság. Nem igaz!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kocsis: érthető a maffiabaloldal kiállása Szilvásy György mellett

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint érthető a baloldal kiállása a kémkedésért első fokon… Tovább olvasom