Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Neves közéleti személyiségek felhívása a térfoglalókhoz

Több mint kétszáz neves közéleti személyiség felhívást tett közzé, amelyben felkérik honfitársaikat, hogy a forradalom 50. évfordulójának méltó megünneplése és az arra való felkészülés érdekében függesszenek fel minden térfoglalást, tüntetést október 20. este 7 óra és november 4. éjfél között.
Több mint kétszáz neves közéleti személyiség felhívást tett közzé, amelyben felkérik honfitársaikat, hogy a forradalom 50. évfordulójának méltó megünneplése és az arra való felkészülés érdekében függesszenek fel minden térfoglalást, tüntetést október 20. este 7 óra és november 4. éjfél között - jelenti a Népszabadság, amely közli azt is, hogy a felhívás teljes szövege és az aláírók névsora a www.nol.hu honlapon hétfőtől lesz olvasható.

" A forradalom szellemiségében, mely sem térfoglalással, sem retorikával nem zárt ki senkit soraiból, kérjük a folyamatban lévő térfoglalások részvevőinek, szervezőinek megértését. A Kossuth Lajos tér kiürítését október huszadikán este hétig azért kérjük, hogy a hosszas, fokozott használata után az ünnepléshez méltó állapotba lehessen hozni" - olvasható a felhívásban.

Az aláírók bíznak abban, hogy a terület eddigi használói eleget tesznek kérésüknek. Ha mégse, akkor felkérik az illetékes hatóságokat, hogy minden jogszerű eszközzel tegyék alkalmassá a Kossuth Lajos teret e mindannyiunk számára fölemelő évforduló megünneplésére. Szállíttassanak vagy szállítsanak el onnan minden nem oda tartozó tárgyat, építményt és bódét, és állítsák helyre mindannyiunk számára elfogadhatóan az ország háza előtti-körülötti park állapotát, tisztaságát.

Az aláírók mindamellett kérdésesnek mondják, hogy a felhívás mennyire lesz eredményes, mivel - mint emlékeztetnek rá - vasárnap a Kossuth tériek bejelentették, hogy nem mennek el 23-án a térről, s "még ideiglenesen sem vonulnak át máshol kiszemelt helyszínre". Ugyanakkor a tüntetők a 23-i délelőtti zászlófelvonás idején "méltóságteljes, csendes önkorlátozással vesznek részt az eseményen", s a déli órákban kezdik meg "forradalmi" ünnepségüket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SVSE-GySEV: oda a veretlenség

Tovább olvasom