Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Nevelőapja 9 évig zaklatta, fajtalankodásra kényszerítette

Algyő - Egy alig 19 éves algyői lány tizenkét órán keresztül beszélt a rendőrségen arról, hogy nevelőapja kilenc éven át rendszeresen megerőszakolta. A nevelőapa ügyvédje szerint a lány kitalálta az egészet.
– Kilencéves voltam, amikor elkezdődött. Soha nem fogom elfelejteni az első alkalmat. Mellém feküdt, simogatott, én pedig félelmemben összepisiltem magam. Másnap reggel anyukám megvert, mert bepisiltem. Sírva mondtam el neki, hogy miért, hogy mi történt, de nem hitt nekem. Nem is érdekelte! Szerintem anyu végig mindent tudott, mégis úgy tett, mintha normális család lennénk – mondja Eszter, közben a táskájából elővett fényképalbumot lapozgatja.

– Ilyen voltam akkor, kilencévesen – mutat az egyik fotóra.
Az alig 19 éves lány tavaly május 25-éről 26-ára virradó éjjel elszökött otthonról. Azt állítja, a nevelőapja, vagyis édesanyja második férje elől menekült. A férfi kilenc évig zaklatta, simogatta, fajtalankodásra kényszerítette, rendszeresen megerőszakolta.

Zoltán, aki segített Eszteren, a lány 9 éves korában készült fényképét mutatja. Akkor kezdődött a borzalom. Fotó: Frank Yvette
Zoltán, aki segített Eszteren, a lány 9 éves korában készült fényképét mutatja. Akkor kezdődött a borzalom. Fotó: Frank Yvette


A cikk megjelenésének napján Eszter telefonált szerkesztőségünkbe, és azt mondta, senki nem rabolta el, bátyjához hasonlóan ő is elmenekült otthonról, és mivel elmúlt 18 éves, nem kell attól tartania, hogy hazaviszik. Megerőszakolásáról akkor még nem beszélt. Az is csak egy évvel később, most derült ki, hogy a lánynak egy algyői férfi, Lakatos Zoltán segített. Eszter a férfit egy helyi cukrászdában ismerte meg, ahol ő diákként dolgozott, Lakatos Zoltán pedig törzsvendég volt.

– Én akkor még semmit nem tudtam arról, hogy Eszternek milyen konfliktusai vannak otthon. Gyakran, szinte minden este bementem a cukrászdába, többször láttam sírni, egyszer megkérdeztem, mi a baj, tudok-e segíteni. Akkor csak annyit mondott, hogy el akar jönni otthonról. Ebben segítettem neki, azóta a feleségem és két felnőtt lányom egyetértésével nálunk lakhat – mondja Lakatos Zoltán.

Az otthonról elmenekült lány miatt a férfit az elmúlt időszakban kétszer is megtámadták, másfél hónapja és a múlt héten szerdán. Először Eszter anyja, nevelőapja és nevelőapjának az anyja a nyílt utcán esett neki, másodszor „csak" a két nő ütötte, verte az algyői Sarokház cukrászdában.

– Nem ütöttem vissza, és nem is nagyon védekeztem, mert még képesek lennének azt állítani, hogy én ütöttem meg őket. De engem ki véd meg?! Persze mindkétszer kihívtam a rendőrséget, és feljelentést tettem, az eljárás folyik – mondja Lakatos Zoltán, közben mutatja a mellkasán, a karján, a hátán a verés nyomait, a lila foltokat.

– Tudtam, ha nem jövök el otthonról, előbb-utóbb öngyilkos leszek. Kétszer már megpróbáltam. Bár már több mint egy éve nem lakom otthon, még mindig nyugtatókon élek. Többször volt idegösszeroppanásom. Sokáig senkinek nem tudtam beszélni arról, hogy mi történt velem kilenc éven keresztül.

A lánynak menedéket adó Zoltán a verés nyomait mutatja. Fotó: Frank Yvette
A lánynak menedéket adó Zoltán a verés nyomait mutatja. Fotó: Frank Yvette


Először öt oldalon keresztül leírtam, hogy évekig mit tett velem a nevelőapám, majd később elmondtam az engem befogadó, mondhatni az életemet megmentő Lakatos Zoltánnak. Még most is nagyon nehezen tudok beszélni róla. Éppen ezért nehezen hoztam meg a döntést, de végül rászántam magam, és feljelentést tettem. Ez lelkileg segíthet feldolgozni azokat az éveket – folytatja Eszter. Az egyébként csinos lány arra a kérdésre, hogy van-e barátja, azt válaszolja, nincs, és nem is volt, nem tudja fogadni a férfiak közeledését.


„Az apa ártatlan!"
Eszter hozzátartozói a nevelőapa védőjének tanácsára nem nyilatkoztak. Bár mintegy másfél órán át beszélgettünk velük, nem járultak hozzá, hogy abból bármit leírjunk. – A szakértői véleményekből majd kiderül, hogy az apa ártatlan. Birtokunkban vannak olyan bizonyítékok, amelyek szintén alátámasztják, hogy az ügyfelem nem követte el azt, amivel gyanúsítják – nyilatkozta lapunknak „az ügy kényessége" miatt egyelőre névtelenséget kérő szegedi ügyvéd.

Augusztus végéig letartóztatásban
A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője megerősítette, hogy a Szegedi Rendőrkapitányság szemérem elleni erőszak bűntett megalapozott gyanúja miatt nyomoz az ügyben. A bűncselekmény gyanúsítottját a Szegedi Városi Bíróság augusztus végéig előzetes letartóztatásba helyezte. – A nyomozás során igazságügyi pszichológus és orvos szakértőket vontunk be, a szakvélemények még nem készültek el – mondta Szenti Szabolcs.

Olvasóink írták

 • 8. kevin 2008. október 01. 18:23
  „vannak am nem is keves.itt irogatnak eggyesek a romakrol.
  na akkor most mi van aroma megvedi amagyartol akanyt.
  akkor most kerem mirol beszelunk.”
 • 7. 1olvasó 2008. október 01. 14:04
  „"Birtokunkban vannak olyan bizonyítékok, amelyek szintén alátámasztják, hogy az ügyfelem nem követte el azt, amivel gyanúsítják"
  .........................................................................................................................................
  Szerintem is igaz a történet. Én arra lennék kiváncsi, hogy mivel tudják bizonyítani a nevelőapa ártatlanságát?”
 • 6. Mosonmagyaróvári 2008. július 08. 17:28
  „Ez nagyon nehéz ügy!De véleményem szerint igaz a történet.Sajnos vannak köztünk ilyen aberált személyek.Azt is elképzelem,hogy az anyuka tudott a dologról,de többet jelentett neki a férje mint a kicsilánya.Ezt azért mertem leírni,mert nagyon hasonló dolog történt az egyik ismerösöm kislányával.Akkor neki sem hittek és sajnos öngyilkos lett.Késöbb kiderült az igazság de mit értek vele a lány meg halt!!!!!”
 • 5. gutentag 2008. július 08. 15:31
  „Tokagero, szerinted a pesti eset kamu? Szerinted poénból vagy unalomból indítanak ilyen ügyeket, pl. vadidegen rendőrökkel szemben? Ha te csak a végleges vizsgálati eredménynek hiszel, akkor szerinted csak az a pár ilyen eset történt, ahol a bíróság a bántalmazottnak már igazat adott? Egy gyerek hogyan bizonyítson? Úgy néz ki, hogy most azaz egyetlen út, hogy megvárja, amíg felnő, és utána újságcikket csinál belőle. :(
  Csak nehogy ebből is az legyen, hogy a végén a lányt ítélik el rágalmazásért! Meg a segítőt valami mittudoménmiért. Mert itt nálunk ez a trend. :(((”
 • 4. soproner 2008. július 08. 15:22
  „SZÉGYEN!”
 • 3. Tokagero 2008. július 08. 13:48
  „Én addig nem hiszek egyik félnek sem, amíg végleges vizsgálati eredmény nincs. A Kampush féle eset óta egyre jobban fellángolnak az ilyen témák és van ami igaz ( pl. az osztrák eset ) és van ami kamu ( pl. a pesti lány esete az 5 rendőrrel ). Egyremásra jönnek elő az ilyen esetek és azért egy kicsit gyanús, hogy ekkora mértékben azonnal.”
 • 2. jucuska 38 2008. július 08. 13:14
  „Gusztustalan,hogy még a saját édesanyja sem hisz a lánynak..mikor ő az a személy akinek mellé kellene állnia! Arra gondolni sem merek hány és hány áldozat van aki nem mer szólni és ha szól még ő a rossz!! Sajnálom a lányt és szivemből kívánom hogy minden rossz elmúljon...és végre helyre álljon az élete! Köszönet a családnak aki kiáll mellettük...és befogadták...példaértékű!! A lánynak üzenem soha ne vegye a szájára az édesanyám szót!!! Felejtse el..mert az ilyen nem anya...hamen egy szemétláda...aki egy pasiért saját lányát feláldozza!! Noo comment! Mindent bezárnám...”
 • 1. Dárius 2008. július 08. 12:56
  „Felakasztani az ilyen görényeket.
  Halál büntetést a gyerek rontóknak!!!!!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyaralni hasmenés és rosszullét nélkül

Sok turista jól megérdemelt szabadságát keseríti meg, hogy egyes élelmiszerek, italok hasmenést, hányást okoznak a vakáción. Különösen veszélyeztetettek a gyerekek, a kismamák az idősek és a betegek. Az élelmiszer-biztonsági szakemberek kivédhetők a kellemetlenségek.. Tovább olvasom