Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Netkaszinó: tarol a magyar

29 ezer dollárt, azaz több mint hatmillió forintot nyert egy magyar játékos egy internetes pókerversenyen.

Huszonkilencezer dollárt, azaz több mint hatmillió forintot nyert egy magyar játékos egy múlt heti internetes pókerversenyen. Információink szerint a Sportingbet által szervezett játék 121 ezer dolláros nyereményalapjából 58 ezret (12,2 millió forintot) a magyarok vittek el aznap. A versenyen öszszesen 608-an indultak, akik közül az első hatvanat díjazták.

A nagy nemzetközi online sportfogadási cégek által működtetett magyar nyelvű bukmékerirodáknak egyre több a hazai játékosa. Nem hivatalos információk szerint már legalább félszázezer magyar játszik, többségük sportfogadást. A kaszinójellegű szerencsejátékok közül a póker a legkedveltebb. A magyarok ráadásul a közép-európai régiót tekintve is élen járnak a netes játékokban.

Úgy tűnik, hogy a hazai piacra a világhálón keresztül belépő online szerencsejáték-társaságoknak, a Sportingbetnek és Betandwinnek is bejöhet a számítása, még akkor is, ha a magyar állam foggal-körömmel küzd ellenük. A november elsején hatályba lépett szigorúbb szerencsejáték-törvény azok után, hogy eddig is csak többségi állami tulajdonban lévő cégnek engedélyezte a működést, már azt is kimondja, hogy az ilyen típusú játékokkal kapcsolatban nem folytatható reklám- és propagandatevékenység, továbbá sem a távközlési szolgáltatók, sem pedig a pénzintézetek nem működhetnek közre a játékban.

A világ legnagyobb online bukmékerirodájának számító Sportingbet, amely még 2004 júniusában lépett be a magyar piacra, nemrég az Alkotmánybírósághoz fordult (VG, 2005. október 13.) a szigorodó szerencsejáték-törvény miatt, amely álláspontja szerint ellentétes az Európai Unióban érvényben lévő szabályokkal. A cég az EU belső piacokért felelős biztosánál is panaszt nyújtott be. Mindkét beadványban a tőke és a szolgáltatások szabad áramlásának uniós alapjogára hivatkozik.

Jelenleg mindenesetre csak néhány fogyasztóvédelmi eljárás van folyamatban a megacégek ellen, akiknek forgalma a játékosok számának folyamatos emelkedésével párhuzamosan egyre nő. Információink szerint az idén már milliárdos nagyságrendű bevételt könyvelhetnek majd el.

Igaz magyar online fogadás

A Magyarországon monopolhelyzetben lévő Szerencsejáték Rt. csak jövő tavasszal indítja el online tippmixét. Az idén a cég hagyományos sportfogadási játéka mintegy 50 százalékkal múlta felül a várakozásokat. A játékosok több mint tízmilliárd forint értékben tippmixeltek. Az 2005-ben 130 milliárd forint körüli bevétellel számoló cégnek a meglévő netes játékokból származó bevétele 0,2 százalék.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hóvihar Nagy-Britanniában

Heves hóvihar söpört át dél Anglián, káoszt okozva a közlekedésben, és az előrejelzések szerint még… Tovább olvasom