Kisalföld logö

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -2°C | 8°C Még több cikk.

Neten lógó kínai fiatalok

A kínai fiatalkorúak több mint 85 százaléka használja a világhálót rendszeresen, és az internetfüggőség is növekedni látszik köreikben – derült ki egy kínai intézmények által készített tanulmányból.
A felmérés készítői 11 kínai tartományban több mint ötezer 11 és 17 év közötti diákot, ezer tanárt és mintegy 900 szülőt kérdeztek meg. A válaszoló fiatalok 70 százaléka mondta, hogy nem rabja az internetnek, de 40 százalék ismer az iskolájában olyan gyereket, aki nem tud meglenni a világháló nélkül.

Kínában márciusi adatok szerint mintegy 144 millió ember használja az internetet, ebből 97 millió rendelkezik széles sávú internet-hozzáféréssel. A felmérések szerint 2010-re az internetezők száma tovvábbra is rohamosan nő, és bőven elérheti a 200 milliót.

A netpolgárok többsége fiatal, akiket a kínai kormány szerint meg kell védeni az online világ negatív hatásaitól. Ennek érdekében különböző szigorító, illetve korlátozó intézkedéseket tesznek. A felmérésben részt vett fiatalok 60 százaléka játszott már internetes játékokat, emellett népszerű a zeneletöltés és az online csevegés is.

A fiatalok negyven százaléka gondolja úgy, hogy tanulmányaikhoz az internet nagyszerű segítség, míg a szülők és tanárok ugyanennyi százaléka szerint a világhálónak több a hátránya, mint a haszna. A válaszoló fiatalkorúak hetven százaléka szeretne útmutatót az internet használatához, s közülük sokan hasznosnak tartanák, ha a hatóságok kifejezetten fiataloknak szóló oldalakat hoznának létre. A felmérés szerint a fiatalok fele otthonról csatlakozik a világhálóra. A megkérdezett szülők 66 százaléka szörföl rendszeresen az interneten.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A 23. héten sem volt telitalálat a hatos lottón

A 23. héten sem volt telitalálat a hatos lottón, így a jövő héten megnyerhető összeg 330 millió… Tovább olvasom