Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

NET-vízió

A Microsoft a következő generációs internet hajtóerejét adó új szoftvergeneráció létrehozásán dolgozik. Ez a kezdeményezés a Microsoft .NET, és célja, hogy az információt bárhol, bármikor, bármilyen eszközzel elérhetővé tegye.

A Microsoft .NET elképzelés mozgatórugója a hangsúly eltolódása az egyéni webhelyekről és eszközökről a számítógépek, eszközök és szolgáltatások új együttesei felé, amelyek együttműködve gazdagabb, sokoldalúbb megoldásokat valósítanak meg. Az emberek a kezükben tarthatják, hogyan, mikor és milyen információk jussanak el hozzájuk. A számítógépek, eszközök és szolgáltatások közvetlenül együttműködhetnek egymással, és a vállalkozások termékeiket és szolgáltatásaikat oly módon kínálhatják, hogy ügyfeleik be tudják azokat építeni saját elektronikus rendszerük szerkezetébe. A .NET jelentősége a felhasználó számára A Microsoft .NET platform gyökeresen megváltoztatja a számítógép és a felhasználó közötti kommunikációt. A .NET az alkalmazottakból, ügyfelekből, adatokból és üzleti alkalmazásokból egyetlen egységes és intelligensen együttműködő egészet hoz létre, amely látványosan megnöveli a vállalkozás hatékonyságát és termelékenységét.

A .NET jelentősége a felhasználó számára

A Microsoft .NET platform gyökeresen megváltoztatja a számítógép és a felhasználó közötti kommunikációt. A .NET az alkalmazottakból, ügyfelekből, adatokból és üzleti alkalmazásokból egyetlen egységes és intelligensen együttműködő egészet hoz létre, amely látványosan megnöveli a vállalkozás hatékonyságát és termelékenységét.
A .NET által nyújtott lehetőségek érzékeltetéséhez vessünk egy pillantást a jelenlegi helyzetre:
- A számítógép és az emberek közötti kommunikáció technikái végtelenül korlátozottak – általában a billentyűzet és az egér szolgál a bevitelre, a képernyő a kivitelre. 
- A felhasználóra vonatkozó információk általában helyileg használhatók. Ha más gépről jelentkezik be, saját beállításaihoz, adataihoz és alkalmazásaihoz nem fér hozzá. 
- A felhasználónak magának kell az információk alapján cselekednie, ahelyett, hogy a megadott intelligens beállítások automatikusan intézkednének a felhasználó nevében. 
- A felhasználó számára szükséges, különböző alkalmazásokban és helyeken tárolt adatok automatikus integrálása egyetlen egységes nézetbe igen nehéz, ha nem lehetetlen feladat. 
- Az otthonról vagy út közben dolgozó felhasználók csak korlátozott módon férhetnek hozzá a munkahelyi gépeken található alkalmazásokhoz és adatokhoz, ami gátolja a termelékenység növelését. 
- Az adott eszközhöz – számítógéphez, személyhívóhoz, mobiltelefonhoz vagy személyi asszisztenshez – tervezett adatokat nem lehet más eszközökről közvetlenül elérni. Legjobb esetben rendszeres szinkronizálást lehet végezni.

A .NET várhatóan megoldást jelent a fenti hiányosságokra. Ennek eléréséhez valóra váltja azt az elképzelést, hogy a felhasználó bárhonnan és bármilyen eszközről hozzáférhet adataihoz és alkalmazásaihoz. Ezen kívül a .NET technológiák lehetővé teszik az alkalmazások laza és szoros összekapcsolását logikai úton.

Biztonságosan és általánosan hozzáférhető adatok

A felhasználó az adatok kezeléséhez használhat kézírást, beszédet vagy vizuális módszereket. Az adatok biztonságban lesznek az interneten, így a felhasználó elérheti azokat a számítógépéről otthonról vagy a munkahelyéről, mobiltelefonról vagy személyhívóról, személyi asszisztensről, sőt akár a közeljövőben várható, személyhívó–mobiltelefon–személyi asszisztens–számítógép kombinációjából álló eszközről is. Az alkalmazások által kínált szolgáltatások egyszerűen alkalmazkodni tudnak a felhasználó által igénybe vett eszköz lehetőségeihez és korlátaihoz. Az alkalmazások az előre megadott beállítások és irányelvek alapján műveleteket végezhetnek a felhasználó nevében.
Ezek együttműködése révén a felhasználó lényegesen nagyobb hatékonysággal tudja kiaknázni a számítástechnika lehetőségeit. A .NET célja, hogy az embereknek ne okozzon gondot a számítógép kezelése, hanem a feladat megvalósítására és a cél elérésére tudjanak összpontosítani. A manapság még nehézséget jelentő tevékenységek, mint például a különböző bankokból, hitelkártyás és számlaküldő cégektől származó kimutatások egyeztetése, a számlák kifizetése és a költségkimutatás elkészítése is sokkal egyszerűbbé válik, ha a különböző alkalmazásokban és helyeken össze lehet kapcsolni a felhasználó adatait.
Újfajta alkalmazások, újfajta fejlesztési lehetőségek

Ezeket a változásokat az új generációs alkalmazások valósítják meg, amelyeket napjaink szoftverfejlesztői hoznak majd létre és kapcsolnak össze a .NET platform és az XML szabvány segítségével. Technikai szempontból a .NET megváltoztatja az alkalmazásfejlesztés módját, sőt teljesen újfajta alkalmazások létrehozását is lehetővé teszi. A .NET kiterjeszti az internet és az operációs rendszer fogalmát is, mivel az internetet teszi egy új operációs rendszer alapjává. Így tehát a fejlesztők az eszközök határait átlépő és az internetes csatlakozás lehetőségével teljes mértékben élő programokat hozhatnak létre.
A .NET látványosan megnöveli a vállalkozás hatékonyságát és termelékenységét, mivel az alkalmazottakból, ügyfelekből, adatokból és üzleti alkalmazásokból egyetlen egységes és intelligensen együttműködő egészet hoz létre. Röviden: a .NET határok nélküli üzleti világot ígér.
A .NET központi összetevői
- .NET infrastruktúra és eszközök. Az új generációs szolgáltatások létrehozására és működtetésére szolgáló infrastruktúra és eszközök négy fő összetevője: Microsoft Visual Studio.NET, Microsoft .NET Enterprise Servers, .NET Framework és Microsoft Windows.NET. 
- .NET XML webes szolgáltatások. A .NET XML webes szolgáltatások beépített építőelem-szolgáltatások, megemlíthetjük például a felhasználói hitelesítést végző Passportot, a fájltároló szolgáltatásokat, a felhasználói beállítások kezelését, a naptárkezelést és sok más szolgáltatást. Az XML webes szolgáltatások segítségével az alkalmazások meg tudják osztani az adatokat, és bármilyen platformon vagy operációs rendszeren keresztül el tudnak indítani más alkalmazásokat. A Microsoft számos webes szolgáltatást kínál majd a jövőben más partnerekhez és fejlesztőkhöz hasonlóan, akik a .NET platformra építve szintén egységes és egymásra épülő szolgáltatásokat tudnak kialakítani. 
- A .NET és a felhasználó. A felhasználó sokkal összetettebb és egyénibb élményben részesül, amikor az információt különböző módokon és különböző eszközökön kapja meg. 
- A .NET eszközszoftver. Az eszközszoftver újfajta, a webes szolgáltatásokat segítő intelligens internetes eszközök használatát teszi lehetővé.

 Az INFO-TECH rovat partnere:

Győr
Tihanyi Árpád u. 2.
Telefon: (96) 502-200
Fax: (96) 318-658
Email:info@szintezis.hu
Sopron
Móricz Zsigmond u. 1-3.
Telefon: (99) 341-500
Email:sopron@szintezis.hu

 http://www.szintezis.huhirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyári fotóáradat

Augusztusban még küldhet képet a Kisalföld Online és a győri Murányi Áruház közös nyári… Tovább olvasom