Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Nesze neked, Pete Tong!

A Nesze neked, Pete Tong! című film - melyben feltűnik az önmagát alakító híres DJ, Pete Tong is -, Frankie Wilde, a világhírű DJ igaz történetét mutatja be. A vígjátéki elemeket is tartalmazó filmdráma megindító példa arra, hogy egy tragikus fordulat mennyire át tudja formálni egy ember személyiségét, mennyire hozzá tudja segíteni ahhoz, hogy meglelje belső nyugalmát, s ezáltal egy, a korábbinál is teljesebb életet éljen.
rendező: Michael Dowse

forgatókönyvíró: Michael Dowse
operatőr: Balazs Bolygo
zene: Graham Massey
producer: Allan Niblo, James Richardson
vágó: Stuart Gazzard

szereplő(k):
Paul Kaye (Frankie Wilde)
Pete Tong (Pete Tong)
Beatriz Batarda (Penelope)
Kate Magowan (Sonja)
Mike Wilmot (Max Haggar)
Neil Maskell (Jack Stoddart)

A film sztorija

Frankie Wilde, az egyik legmenőbb DJ a szupersztárok fényűző életét éli Ibizán: siker, hipermodern villa, bombázó feleség, whiskey és drog, amennyi csak belefér. Ő az élet császára, mikor hirtelen veleszületett hallási rendellenessége rosszabbodni kezd. A romlás ráadásul annyira gyors, hogy hamarosan már csak az egyik füle funkcionál, az is csupán 20%-osan, így a munkáját is képtelen ellátni. A rajongók hamar elfordulnak tőle, a lemeztársaság ejti, a bombázó feleség a legjobb barátjával lelép, a menedzsere felmondja vele a szerződést.

Frankie depressziója elől kábítószerekbe menekül. Vajon ki tud-e mászni ebből a szakadékból, le tudja-e győzni az őt üldöző démonokat? Képes lesz-e hallás nélkül is érezni a zenét, és visszaszerezni a régi dicsőséget? Egyáltalán vissza akarja-e szerezni? www.port.hu

Kritikák

Port.hu - chandler

"Különben sem valószínű, hogy Michael Dowse eleve a bepalizni indult volna a fél világot, hisz akkor nem lógna ki a lóláb ilyen nyilvánvalóan egy-egy pontban. Olyankora gondolok, amikor az e bulik világában amúgy nem ritka groteszk életvitel ábrázolása túlságosan paródiába csap át: a hófehér bőrű Frankie-nek szintén angolszász felesége göndör hajú feka kissrácot szül, mindez, mint az egyik álproducer álinterjújából kiderül, az ő keze (stb.) munkáját dicséri, ám erről aztán több szó nem esik, a DJ nem akad fenn ilyen apróságokon. Nem beszélve a férfi menedzseréről, aki a szarháziság olyan netovábbja, hogy szinte regénybe illik: a sztár süket füleivel akar meríteni még egy adagot a zsírtól és
izzadtságtól csöpögő pénzes bödönből, midőn Frankie képmását viselő játékkatonákból, kulcstartókból, óvszerekből álló kegytárgy-szettet akar árulni a halláskárosultaknak, bukott angyal helyett siket-Jézust faragva a második eljövetelének ünnepi torát ülő leprás messiásból. Ám Frankie-t ekkor már nem is a biznisz, mint a zene maga élteti, még ha mi azért nyitnák is vele vitát e fogalom körül."
A teljes cikk

mozinet.hu - Lengyel Gábor

"Az utolsó félórában minőségi javulás szemtanúi lehetünk: kapunk egy sablonos, „fogyatékosan is lehet teljes életet élni" típusú fejlődéstörténetet, ami az addigiakhoz képes kész felüdülés, s ennek köszönhető, hogy nézhetetlen helyett csupán borzalmas a végeredmény. Ám aki a modern diszkós miliőt ábrázoló, színvonalas darabot szeretne látni, javaslom, várjon inkább a hazai forgalmazó szeszélyéből immár hatodik éve halogatott Human Traffic bemutatójára."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kukorelliné Etl Erika

Kukorelliné Etl Erika, a győri Vocational Academy matematikatanára nyugdíjazásakor elhatározta, hogy… Tovább olvasom