Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Népszerű jogpontok

Már több mint egy éve nyújt segítséget a Jogpont Hálózat. A Nyugat-Dunántúlon több mint 4 ezer ügyfél kereste fel a hálózat irodáit mindeddig.

2009 februárjától 2010 márciusáig több mint 23 ezer tanácsadás történt a jogpontokon. Leggyakrabban a munkaviszony megszüntetésével kapcsolatos kérdéssel fordultak szakembereikhez a munkavállalók – tudtuk meg Simon Annamária projektmenedzsertől. De a szolgáltatópontok jogászai ingyenesen nyújtanak munkajogi, társadalombiztosítás-jogi, cégjogi tanácsadást is, és segítik a vállalkozási ismeretek bővítését.

A tanácsadások alapján a legtöbb jogsértés a kereskedelemben, a feldolgozóiparban és az építőiparban tapasztalható. Gyakori, hogy a munkáltatói rendes vagy rendkívüli felmondás nem felel meg a törvényben előírt követelményeknek. Az ügyfelek egy része pedig aggályosnak tartotta a munkáltatója által ajánlott munkaszerződés-módosítást, és annak aláírása előtt inkább információért fordult a jogponthoz. Simon Annamária szerint érdemes már a munkaszerződés megkötésekor, az előtt is tanácsot kérni.

A projektet a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége 4 munkáltatói szervezettel együtt valósítja meg. Győrben a Csaba utca 16. szám alatt hétfőn 15.30 és 18 óra között, szerdán 15.30 és 18.30 között, a Teleki utca 53. szám alatt kedden 15.30 és 17.30 között tart a jogpont ügyfélfogadást. Mosonmagyaróváron a Szent István király utca 128. alatt hétfőn 16.30 és 18.30 között, Csornán az Arany János utca 13. alatt páros héten csütörtökön 16 és 18 óra között, Sopronban a Csengery utca 55. alatt kedden 16 és 19 óra között.

Olvasóink írták

  • 1. janika 2010. március 28. 18:02
    „Négyezer űgyfél? Ennyi "tyuk-per"? Szerintem a Jogi Maffiával szemben egyetlen egy ügyvéd nem meri felvenni a kesztyűt e rendszerben! Igaz miért is tennék, minek is mennének le a bányászbéka ülepe alá az igazságszolgáltatást keresni?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szigorúan ellenőrzi a gépjárműveket a vámhatóság

A vámhatóság fokozottan és folyamatosan figyeli az olyan, jellemzően nagy értékű gépjárművek… Tovább olvasom