Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Népszavazást írhatnak ki a több-biztosítós modellről

Az OVB hitelesítette azt az aláírásgyűjtő ívet, amelynek alapján népszavazás írható ki arról, hogy tíz éven át még maradjon az egy állami biztosító.
Az Országos Választási Bizottság (OVB) mai ülésén hitelesítette azt az aláírásgyűjtő ívet, amelyet egy magánszemély adott be, és az olvasható rajta: "Egyetért-e ön azzal, hogy Magyarországon megmaradjon a szolidaritás elvű egy biztosítós kötelező egészségbiztosítási rendszer a népszavazást követő évtől számított 10 éven át?"

A testület formai okok miatt is elutasította azt a népi kezdeményezési aláírásgyűjtő ívet, amelyen az a kérdés szerepelt: "Követeljük a kormány azonnali lemondását és az országgyűlési választások kiírását!" A kezdeményezést egy magánszemély nyújtotta be.

Az OVB hitelesítette a Nyugdíjasok Pártja egy népszavazási kezdeményezésnek aláírásgyűjtő ívét is, és elrendelte a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) által összegyűjtött aláírások ellenőrzését.

A Nyugdíjasok Pártja azt a kérdést tette fel: "Akarja-e ön, hogy a 13. havi nyugdíj a rendes nyugdíjba kerüljön beépítésre?" A párt másik népszavazási kezdeményezésének aláírásgyűjtő ívét a testület nem hitelesítette egyértelműségi probléma miatt. Az íven az a kérdés szerepelt: "Akarja-e ön, hogy a nyugdíjasok státusza az alkotmányban legyen rögzítve?"

A PDSZ több mint 70 ezer aláírást gyűjtött össze a pedagógusok kötelező óraszámának visszaállításáért. Amennyiben több mint 50 ezer aláírást hitelesnek találnak, az Országgyűlésnek napirendjére kell tűzni a PDSZ kezdeményezését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hallgatni nem mindig arany

A férj hallgatagsága, szófukarsága a legzavaróbb, sőt legbosszantóbb a német feleségek számára… Tovább olvasom