Kisalföld logö

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 19°C Még több cikk.

Népszavazással tartaná magyar kézben a földet a Jobbik

A népszavazási kérdés elkészült, a pár a napokban nyújta be a Nemzeti Választási Bizottságnak. Vona Gábor kiemelte, a kezdeményezés nem a kampány része.
Elkészült a Jobbik népszavazási kérdése a termőföld magyar kézben tartása érdekében, azt az ellenzéki párt a napokban be is nyújtja a Nemzeti Választási Bizottságnak (NVB) - jelentette be Vona Gábor, az ellenzéki párt elnöke szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

A kérdés úgy szól: "Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés olyan határozatot fogadjon el, amelyben felkéri a Kormányt uniós csatlakozási szerződésünk módosításának kezdeményezésére annak érdekében, hogy Magyarországon termőföld tulajdonjogával - a köztulajdonban, egyházi tulajdonban levő termőföldeken kívül - kizárólag magyar állampolgárságú belföldi magánszemélyek rendelkezhessenek?"

Vona Gábor hangsúlyozta: kezdeményezésük nem része a választási kampánynak. Mindent megpróbáltak a parlamentben és azon kívül is, hogy a külföldi földvásárlási moratórium május 1-jei határidejének lejárta előtt a termőföld magyar kézben tartására megnyugtató alkotmányos garanciákat szerezzenek, de ez nem sikerült, ezért kénytelenek a népszavazás eszközéhez nyúlni - mondta.

A Jobbik szerint ez a népszavazási kezdeményezés "a magyar föld utolsó esélye".
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Paksi erőmű - Tolnában kiemelt projekt a felkészülés a bővítésre

A projekt feladata lesz, hogy a fejlesztések országos finanszírozását előkészítse, és összefogja az… Tovább olvasom