Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Népszámlálás: kedden befejeződik a pótösszeírás

Kedden fejeződik be a népszámlálás pótösszeírása; november 1-jétől jelentkezhettek a polgármesteri hivatalokban azok, akiket múlt hétfő éjfélig nem kerestek fel a számlálóbiztosok.
Kedden fejeződik be a népszámlálás pótösszeírása; november 1-jétől jelentkezhettek a polgármesteri hivatalokban a népszámlálási kérdőívek kitöltésére azok, akiket múlt hétfő éjfélig nem kerestek fel a számlálóbiztosok, vagy addig nem voltak elérhetők - közölte a Központi Statisztikai Hivatal népszámlálási szóvivője az MTI-vel.

Virágh Eszter kiemelte: elsősorban a nagyobb városokban éltek az utolsó lehetőséggel, ezért több településen külön ügyfélfogadást alakítottak ki erre a célra. Ekkor még azok is pótolhatták adataikat, akik addig nem kívántak élni a válaszadás lehetőségével, vagy megtagadták az adatszolgáltatást - emlékeztetett.

Virágh Eszter szólt arról, hogy a népszámlálás befejezéséhez közeledve megnövekedett az aggodalom amiatt, hogy valaki kimarad az adatszolgáltatásból. Erről tanúskodott az ingyenes zöldszám napi többezres telefonforgalma, valamint a számlálóbiztos érkezése iránt érdeklődő elektronikus levelek nagy száma. Ezekben az esetekben a kapcsolatfelvételben a KSH munkatársai segítettek - tette hozzá.

Virágh Eszter elmondta: hétfő délig csaknem 20 ezer adatszolgáltató kereste fel a pótösszeírás ügyében a polgármesteri hivatalokat, és töltötte ki a kérdőíveket.

A szóvivő rámutatott, a pótösszeírásban azok is részt vehetnek, akik eddig megtagadták a válaszadást; számuk országosan 1400-ra tehető, többségük a főváros és nagyvárosok lakója. Szabálysértési eljárást csak azok ellen indíthatnak a helyi jegyzők, akik véglegesen visszautasítják az adatszolgáltatást - hangsúlyozta.

Az október 1. és 31. közötti 15. magyar népszámlálás az első, amelyet az Európai Unió tagjaként hajt végre az ország. Október 16-ig - az ország történetében szintén először - elektronikus úton is ki lehetett tölteni a kérdőíveket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KENÓ hétfői nyerőszámai

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a november 7-i KENÓ-játékban a következő számokat… Tovább olvasom