Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Népszámlálás: csütörtökig kérhetünk internetes kódot

Csütörtökön 16 óráig kérhetnek internetes belépési kódot azok, akik a lakcímükre, tehát ott, ahol élnek, még nem kaptak online kitöltéshez szükséges azonosítókat.
Csütörtökön 16 óráig kérhetnek internetes belépési kódot a kodÓksh.hu címre küldött e-mailben azok, akik a lakcímükre, tehát ott, ahol élnek, még nem kaptak online kitöltéshez szükséges azonosítókat - mondta el Virágh Eszter, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) népszámlálási szóvivője szerdán az MTI-nek.

A kérelmezőknek meg kell küldeniük a pontos lakcímüket (társasházak esetében emelet és ajtószámmal is), és a kódot elküldik az e-mailjükre. Ezenkívül fogadnak kódkéréseket az eddigiekhez hasonlóan az ingyenes zöldszámokon, a 06-80-200-014-en és 06-80-200-224-en is - ismertette a szóvivő.

Virágh Eszter elmondta: a borítékokban lévő lakáskérdőíveken szerepel az internetes kód, ám a borítékokat nem mindenhova tudták eljuttatni, mert a számlálóbiztosoknak olyan új építésű házakba vagy új néven szereplő címekre kellett volna kivinniük, amelyek még nem szerepelnek a címjegyzékükben. Tapasztalataik szerint az is gondot jelentett számos helyen, hogy a főbérlők elvitték a borítékokat, mondván, hogy az az ő lakásuk, ám albérlőik így nem jutottak kérdőívekhez, amit sokan jeleztek a KSH-nak.

Több helyen előfordult, hogy a társasházak közös képviselői az általuk üresnek vélt lakások borítékjait összegyűjtötték, és az is megesett, hogy a dömpingszerűen a postaládákba érkező reklámanyagok között elvesztek a borítékok.

A KSH népszámlálási szóvivője kiemelte: a számlálóbiztosok többségükben remek munkát végeznek, de előfordul, hogy nem mindenhol juttatták el az adatszolgáltatói borítékot a címzettekhez. Ennek már meg kellett volna történnie, mert alapvetően így van esélyük az állampolgároknak, hogy vasárnap éjfélig az interneten, a www.enepszamlalas.hu oldalon teljesítsék kötelezettségüket. Október 16-án csak az önkitöltés időszaka zárul le, a számlálóbiztosok segítségével papír kérdőíven még október 31-ig lehet válaszolni a kérdésekre - tette hozzá.

Olvasóink írták

  • 2. zsukov 2011. október 13. 06:48
    „Ezért kidobni 19 miliárdot akkor minek az anyakönyvi hivatal ? Egyéként a külfödön élők tesznek rá....”
  • 1. bernie72 2011. október 12. 15:09
    „Én október 1-én kértem kódot, azóta sem kaptam......”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szigorúbb büntetés a hajléktalanoknak: elzárás, pénzbüntetés

Az Országgyűlés jövő heti, kétnapos ülésén megkezdi a szabálysértésekről szóló törvény módosításának… Tovább olvasom