Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 30°C Még több cikk.

Nemzetközi versmondó nap

A Győr-Moson-Sopron Megyei Közoktatási Alapítvány által – oktatási intézmények kulturális versenyének támogatására – kiírt pályázat egyik nyerteseként a győri Radó Tibor-iskola nemzetközi kapcsolatainak erősítéséért a szlovákiai Apácaszakállas község bentlakásos Speciális Alapiskolájával vette fel a kapcsolatot. Az intézmény az ott tanuló diákok részvételével hagyományteremtő szándékkal nemzetközivé emelte idei házi szavalóversenyét.

A szlovákiai iskolából hét tanuló, tizenkét gyógypedagógus és öt szülő érkezett a megmérettetés színhelyére, ahol összesen harminc versmondó szavalta el kedvenc költeményét. A szakavatott zsűri – Karsainé Németh Klára Kazinczy- díjas magyar szakos tanár, Németh András, az Országos Versmondó Egyesület titkára és Nagy Anikó egyesületi tag – ítélte meg a diákok teljesítményét. Az alsó tagozatosok közül Németh Ádám lett az első, második helyezést Sztojka Diá-

na ért el, harmadik helyen Fliszár Arnold és Németh Judit végzett. A felsősök közül Hargitai Szilvia versmondását ítélte legjobbnak a zsűri, második Babics Péter, harmadik Németh Veronika lett. A szlovák diákok közül Papp Vilmos Márk és Szente Laura második, Mészáros Cecília harmadik helyezéssel térhetett haza.
A szavalóverseny első három helyezettje mindkét korcsoportban továbbjutott a mosonmagyaróvári Éltes Mátyás Általános Iskolában február 13-án rendezendő megyei vers- és prózamondó versenyre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

EVÁ-sok a megyében

Tovább olvasom