Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Nemzeti himnuszunk születésnapján

Január 22-én ünnepeljük nemzeti himnuszunk születésének 184. évfordulóját, a magyar kultúra napját. Ebből az alkalomból számos megemlékezést tartanak a városban.

Egyetemi megemlékezés

A magyar kultúra napja alkalmából a Nyugat-Magyarországi Egyetemen hétfőn 14 órakor („B” épület tanácstermében) ünnepi összejövetelt szerveznek. Itt kerül sor az egyetem hallgatóinak kiírt pályázat eredményhirdetésére és a díjak átadására. A tavalyi esztendőben hagyományteremtő szándékkal, közös kulturális örökségünk feltárására létrehozott pályázatra az idén 25 pályamű érkezett az egyetem szinte valamennyi karáról, elsősorban szépirodalmi és különféle képzőművészeti alkotások, illetve zeneművek. A legjobban sikerült pályamunkákból rendezett bemutatón közreműködnek az egyetem karait képviselő hallgatók, valamint az Ürmös Néptáncegyüttes. Az ünnepi alkalomra a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Városi rendezvények

A Gyermek- és Ifjúsági Központban vasárnap 16 órakor nyílik Hart Amanda: Lovak című kiállítása, melyet február 4-ig tekinthetnek meg a látogatók. (A fiatal művész a Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium növendéke.)
Hétfőn 15 órakor koszorúzás lesz a Deák téren, Kölcsey Ferenc szobránál, ahol Sass László, az önkormányzat kulturális, oktatási és sportbizottságának elnöke mond ünnepi beszédet. Közreműködnek a Deák Téri Általános Iskola tanulói.

Könyvtári programok

Január 22-én, 18 órakor a Széchenyi István Városi Könyvtár Olvasótermében Östör József: Tisza István saját szavaiban című könyvének bemutatója lesz. A könyvet dr. Kovács József László és dr. Kubinszky Mihály mutatja be. A könyvbemutatón vendégül látják az Auktor Könyvkiadót, amely több kiadványát, köztük a bemutatott kötetet is árusítja.

Vendég: Kalász Márton

A Soproni Kálvin Kör, a KÉSZ Soproni Szervezete és a Luther Szövetség hétfőn 18 órakor a Liszt-központban tartja ünnepi estjét. Az előadó Kalász Márton lesz, a Magyar Írószövetség elnöke, aki az Írószövetség szerepéről osztja meg gondolatait a magyar kultúra jelenében. Közreműködik Kubik Anna színésznő, aki az est folyamán Tamási Áron, Pilinszky János, Nemeskürty István, Nagy Gáspár, Kányádi Sándor, Gyurkovics Tibor, Csengey Dénes és Babits Mihály idevágó gondolataiból idéz. Fellép a soproni Fidelissima Vegyes Kar – Arany János karnagy vezetésével –, akik a kultúra napi soproni ünnepi estek állandó közreműködői. Az idén – Kodály Zoltán születésének 125., halálának 40. évfordulója évében – Kodály-műveket adnak elő.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diplomájával vállalna munkát külföldön?

Tovább olvasom