Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Németország a legbiztonságosabb Európában

Minden ötödik felnőtt magyar lakos az elmúlt 5 évben betörés, lopás vagy erőszakos bűncselekmény áldozatává vált. Ezzel az aránnyal az európai átlagot képviseljük - derül ki a 2005-ben végzett Európai Társadalmak Összehasonlító Vizsgálatból.
A nemzetközi kutatás – amelyben Magyarországon kívül még huszonhárom ország vett részt - azt vizsgálta, hogy 23 ország lakosai mennyire érezhetik biztonságban magukat lakókörnyezetükben.

Az adatok azt mutatják, hogy az európai országok lakosainak mintegy ötödét érték már ilyen atrocitások. A finnek esetében a legmagasabb az arány, míg ilyen szempontból Németország és Ausztria a legbiztonságosabb. Magyarországon az ilyen jellegű atrocitásokról a felnőtt lakosság 20 százaléka számolt be, ez az arány az európai átlagot képviseli (21 százalék).

A kutatás szerint Magyarországon a 18 és 39 év közöttiek (25 százalék), a felsőfokú végzettségűek (27 százalék) és a Közép-Magyarországon (30 százalék) és Dél-Alföldön élők (26 százalék) az országos átlaghoz képest magasabb arányban váltak az elmúlt 5 évben betörés, lopás vagy erőszakos bűncselekmény áldozatává. A felnőtt magyar lakosság 69 százaléka szerint biztonságos a saját lakókörnyékükön sötétedés után egyedül sétálni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kié legyen a Kossuth tér az ünnepen?

Tovább olvasom