Kisalföld logö

2018. 07. 16. hétfő - Valter 17°C | 28°C Még több cikk.

Német termálfejlesztés Csornán

Nagyszabású termálfejlesztést tervez Csornán egy német befektető. A beruházás értéke 35 millió euró. A német G1 cég képviselője szerint az új fürdőt 2008 karácsonyára átadják.
A helyi termálfürdő fejlesztéséhez kapcsolódó döntéseket hozott csütörtök délutáni rendkívüli ülésén a csornai képviselő-testület.

A felkutatott befektető

Néhány gondolat az előzményekről. A termálfürdő és a kemping értékesítéséről az önkormányzat és a Kerti Park Kft. 2005 februárjában írta alá az adásvételi szerződést. A Kerti Park Kft. az első év üzemeltetési tapasztalatai alapján azonban olyan befektetőt kutatott fel, amely az önkormányzattal szemben vállalt kötelezettségét magasabb szinten tudja teljesíteni.
A felkutatott befektető a német G1 GmbH, amely nagyszabású, 35 millió

eurós (9 milliárd forintos) termálfejlesztést tervez végrehajtani Csornán, s ehhez uniós forrásokat kívánnak igénybe venni. Egyébként a cégnek tizenegy szabadidő-, gyógy- és termálfürdő van a tulajdonában Németország területén.

Idén elkészülnek a dokumentumok

A német cég képviselője az ülésen elmondta: még idén elkészülnek a szükséges dokumentumok és reményeik szerint jövőre a támogatás is rendelkezésükre áll.
A kivitelezést 2007 közepén kezdenék és 2008 karácsonyára nyitnák meg az új fürdőt, amely az év minden napján a vendégek rendelkezésére állna.

Adásvételi szerződés módosítás

Most a képviselő-testület elsőként az említett adásvételi szerződést módosította, mivel az alapszerződés tartalma jogilag nem hangolható össze az új projekttel.

Aláírás jövő héten kedden

Döntés született arról is, hogy az önkormányzat többségi tulajdoni részesedésével, a termálfürdő-fejlesztés érdekében, Virág Termál Csorna Építési és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság néven gazdasági társaságot hoz létre a német G1 GmbH-val. A társasági szerződésben meghatározott feltételeken túl az önkormányzat a projekt megvalósításának, üzemeltetésének jogi és gazdasági feltételeiről a német befektetővel külön szerződésben kíván megállapodni meghatározott szempontrendszer alapján.
Az ügyvezetői feladatok ellátására öt évre dr. Csehi Gabriellát, a városháza munkatársát jelölte ki a testület. A másik ügyvezető kijelölése a német cég feladata. Papp József polgármester az ülés végén bejelentette, hogy a társasági szerződést február 21-én, kedden délben írják alá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Modellezőkör

Győr-Ménfőcsanak. Holnap délután 5 órakor modellezőkörbe várják a régi és új tagokat, a… Tovább olvasom