Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Német termál- fejlesztés Csornán

Nagyszabású termálfejlesztést tervez Csornán egy német befektető. A beruházás értéke 35 millió euró. A német G1 cég képviselője szerint az új fürdőt 2008 karácsonyára átadják.
A helyi termálfürdő fejlesztéséhez kapcsolódó döntéseket hozott csütörtök délutáni rendkívüli ülésén a csornai képviselő-testület.

35 millió eurós

termálfejlesztést tervez


Néhány gondolat az előzményekről. A termálfürdő és a kemping értékesítéséről az önkormányzat és a Kerti Park Kft. 2005 februárjában írta alá az adásvételi szerződést. A Kerti Park Kft. az első év üzemeltetési tapasztalatai alapján azonban olyan befektetőt kutatott fel, amely az önkormányzattal szemben vállalt kötelezettségét magasabb szinten tudja teljesíteni.
A felkutatott befektető a német G1 GmbH, amely nagyszabású, 35 millió eurós (kilencmilliárd forintos) termálfejlesztést tervez végrehajtani Csornán, s ehhez uniós forrásokat kívánnak igénybe venni. Egyébként a cégnek tizenegy szabadidő-, gyógy- és termálfürdő van a tulajdonában Németország területén.

Idén elkészülnek

a dokumentumok


A német cég képviselője az ülésen elmondta: még idén elkészülnek a szükséges dokumentumok és reményeik szerint jövőre a támogatás is rendelkezésükre áll. A kivitelezést 2007 közepén kezdenék és 2008 karácsonyára nyitnák meg az új fürdőt, amely az év minden napján a vendégek rendelkezésére állna.

Módosították

az adásvételi szerződést


Most a képviselő-testület elsőként az említett adásvételi szerződést módosította, mivel az alapszerződés tartalma jogilag nem hangolható össze az új projekttel.

Jövő kedden írják alá

a szerződést


Döntés született arról is, hogy az önkormányzat többségi tulajdoni részesedésével, a termálfürdő-fejlesztés érdekében, Virág Termál Csorna Építési és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság néven gazdasági társaságot hoz létre a német G1 GmbH-val. A társasági szerződésben meghatározott feltételeken túl az önkormányzat a projekt megvalósításának, üzemeltetésének jogi és gazdasági feltételeiről a német befektetővel külön szerződésben kíván megállapodni meghatározott szempontrendszer alapján.
Az ügyvezetői feladatok ellátására öt évre dr. Csehi Gabriellát, a városháza munkatársát jelölte ki a testület. A másik ügyvezető kijelölése a német cég feladata. Papp József polgármester az ülés végén bejelentette, hogy a társasági szerződést február 21-én, kedden délben írják alá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Modellezőkör

Győr-Ménfőcsanak. Holnap délután 5 órakor modellezőkörbe várják a régi és új tagokat, a… Tovább olvasom