Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Német megfigyelők szerint heccelik a tömeget Szíriában

Angela Merkel német kancellár kijelentette, hogy minden nyugati ország ki van téve iszlám szélsőségesek terrorjának, függetlenül iraki szerepvállalásától, vagy a karikatúrák megjelenésétől.
Németországban a politikai döntéshozók rendkívüli aggodalommal veszik tudomásul, hogy Gázában a tömeg megrohamozta és fölgyújtotta a német diplomáciai képviselet és kulturális központ épületét. Egy-két németországi lap ugyanis utánnyomásban közölt a vitatott Mohamed karikatúrák közül.

Ettől függetlenül sok mindent lehet mondani a németekre, de azt nem, hogy sajtójuk nincs tekintettel más vallások híveinek érzületére. Angela Merkel kancellár a müncheni biztonságpolitikai konferencián szükségesnek tartotta éppen ezért kijelenteni, amiről előzőleg Rumsfeld amerikai védelmi miniszter is ugyanott szólott, hogy minden nyugati ország ma már ki van téve az iszlám szélsőségesek terrorjának, függetlenül attól, hogy szerepet vállal-e vagy sem Irakban, függetlenül attól, hogy a karikatúrák megjelentek-e vagy sem. Merkel egyúttal védelmébe vette a sajtószabadságot, hozzátéve ugyanakkor, hogy a sajtó némelykor gyakorolhatna több önfegyelmet is.

Németországi megfigyelők nyilvánvalónak tartják, hogy az iszlám világ különböző országaiban ahol a dán és más nyugati zászlókat égetik, a tömeget központilag heccelik. Szíriában elképzelhetetlen bármiféle spontán tüntetés, a hatóságok ott is és Iránban úgy tesznek, mintha semmi közük sem lenne a romboláshoz, például ahhoz, hogy Damaszkuszban ahol a rendőrség ölbe tett kézzel figyelte, hogy ezrek vonulnak a dán és a norvég nagykövetséghez majd megrohamozzák és felgyújtják ezeket az épületeket.

(Krónika hírszolgálat)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lélekvásár, Hüvelyk Matyi-módra

A választási kampányok a 19. század végi Szegeden is viharokat kavartak. Tovább olvasom