Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Nem verték meg a nyitrai diáklányt?

A szlovák miniszterelnök és a belügyminiszter kedden Pozsonyban rendkívüli sajtótájékoztatón sorakoztatta fel azokat a bizonyítékokat, amelyek tanúsága szerint a nyitrai magyar diáklány csupán színlelte a megveretését, ezért megszüntették az ismeretlen tettes ellen indított bűnvádi eljárást.
Robert Fico kijelentette: kormánya a továbbiak során is következetesen fellép a szélsőséges jelenségek ellen, de azok ellen is, akik koholmányokkal ártanak Szlovákiának. A kormányfő hangsúlyozta: kormánya a továbbiakban is Magyarország és Szlovákia jó viszonyának elmélyítésében érdekelt.
Az ügyben perdöntő bizonyítékként szerepel, hogy a diáklány mobiltelefonja az állítólagos támadás napján sem kimenő, sem fogadott hívást nem jelzett. DNS-mintákkal bizonyított, hogy a sértett az elrabolt okmányait és értéktárgyait maga postázta a saját a címére. A grafológus-szakértő szerint a lány blúzára írott magyarellenes jelszavak nagy valószínűség szerint a lánytól, M. Hedvigtől származnak.
Kedden délután az MKP elnöke, Bugár Béla is sajtótájékoztatót tartott. Úgy látja, hogy az ügyben vannak még megválaszolatlan kérdések. M. Hedvig édesanyjának tájékoztatása alapján megerősítette: a lány vállalja, hogy műszeres hazugságvizsgálatnak vessék alá. Az anya az MKP-nek azt is elárulta: nyomást próbálnak gyakorolni a lányára, hogy elismerje, színlelte csupán az ellen elkövetett támadást. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 09.12.

Tovább olvasom