Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Nem várható pedagógus elbocsátás

A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke szerint a jövő évi költségvetés számaiból nem lehet pedagóguselbocsátást kiolvasni, és az életpályához szükséges források is rendelkezésre állnak.
Horváth Péter szombaton az MTI-nek azt mondta: a jövő évi költségvetésben az oktatásra fordítandó összeg és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ támogatása elegendő lesz a biztonságos működéshez, ami egy ilyen nagy rendszernél elvárható.

Horváth Péter a számok alapján nem tart pedagóguselbocsátásoktól.

Kifejtette: ezt nem lehet kiolvasni a jövő évi büdzsé adataiból, és azt a tájékoztatást kapta az államtitkárságtól, hogy rendelkezésre állnak a mindenkit érintő életpályához szükséges források, valamint a januártól a Pedagógus II. fokozatba lépők keresetemeléséhez szükséges összegek.

A tervezett átalakításokról azt mondta: előremutató, hogy a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnál a helyi szintre kerülnek azok a feladatok és döntések, amelyek a mindennapi működéshez szükségesek.

Szavai szerint várható is volt, hogy a központot át kellett alakítani, hiszen óriási változások indultak el 2013 januárjában, és kiderült, hogy nem minden működik jól, javításokra van szükség. Ez az egyik javítás, ami érezhetően segíteni fog az intézmények helyzetén - tette hozzá.

Hozzátette: megvárják, hogy ezáltal mennyivel javul a helyzet a fenntartásnál és működtetésnél, ezután fogalmaznak meg esetleg további javító javaslatokat.

A vegyes profilú intézmények átszervezéséről azt mondta: azt a választ kapta a tárcánál, hogy gimnáziumok nem fognak megszűnni. Azokon a helyeken, ahol a szakképzés és a gimnázium együtt működött, profiltisztítás lesz. A művészeti és egészségügyi iskolákról egyeztetések zajlanak - jelezte.

Probléma merülhet fel ugyanakkor a szakképző intézmények és a kollégiumaik szétválasztásakor, utóbbiak ugyanis a jelen tervek szerint az Emberi Erőforrások Minisztériumánál maradnának - jegyezte meg Horváth Péter.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felnőtt férfiaknak vetkőzött a neten a 11 éves kislány

Egy 26 éves zalai férfivel túljutott a dolog az internetes ismerkedésen, a lánnyal közvetlenül is… Tovább olvasom