Kisalföld logö

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 14°C Még több cikk.

Nem úszták meg a cigarettacsempészek

A Vám- és Pénzügyőrség járőrei a Keleti pályaudvaron egy ukrán nőt ellenőriztek, aki egy távolabbi mellékvágányon a Tisza Expresszről lekapcsolt ukrán vasúti kocsiból csomagokat pakolt.

 A hölgy poggyászaiból 57 karton szerb zárjegyes cigaretta került elő.

Eközben a pénzügyőrök felfigyeltek még három férfira, akik ugyanebből az ukrán vagonból sietve zsákokat dobáltak a vágányok mellé. A pénzügyőröket meglátva futásnak eredtek, de nagy hajsza után a járőrök utolérték és elfogták őket. A férfiak birtokában lévő nagyméretű utazótáskákban 168 karton, szintén szerb zárjegyes cigarettát találtak.

A Vám- és Pénzügyőrség az ukrán hölgy és a három magyar férfi ellen jövedéki orgazdaság bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított, a két ügyben várható jövedéki bírság összege csaknem 1,5 millió forint.

Egy másik helyszínen is cigarettacsempészek buktak le. A Vám- és Pénzügyőrség járőrei hajnalban az M1 autópálya Hegyeshalom előtti útszakaszán közúti ellenőrzés céljából megállítottak egy olasz honosságú Mercedes típusú személygépkocsit.

A járműben egyedül utazó ukrán sofőr a pénzügyőröknek úgy nyilatkozott, hogy bejelenteni való árut nem hoz magával. Az ellenőrzés során azonban a gépkocsi különböző részeiből nagy mennyiségű ukrán zárjegyes cigaretta került elő.

A Vám- és Pénzügyőrség a járműből előkerült 148 karton, közel 1 millió Ft értékű cigarettát és a szállításhoz használt autót lefoglalta, az ukrán állampolgárságú férfi ellen pedig jövedéki orgazdaság bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított. Az ügyben várható jövedéki bírság összege akár egymillió forint is lehet.

Olvasóink írták

  • 1. anuvuk 2010. július 15. 15:06
    „Az árát emelni kell a cigarettának? itt az eredmény, az a sok mocsodék füstölni való.
    Ne a bevétel legyen a fontos, le a cigaretta imázsával, - le a füstszürővel.
    Egyből gusztusosan néznének ki a bagózó nők, a köpködős cigivel,-pfuj !!
    A környezet szennyezés is kisebb lenne a füstszürő levételével, - csikk, füstszürő mint szemét mag!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adóhatóság: vezetőcserék alsóbb szinten is

Az adóhatóságtól a napokban több főosztályvezetőnek is távoznia kellett, s az elnökhelyettesek… Tovább olvasom